Liczba wyników: 2896
Naukowcy z Uniwersytetu w Adelajdzie wykazali, że mieszanka związków roślinnych stosowanych w tradycyjnej medycynie chińskiej może niszczyć komórki rakowe.
Składniki odżywcze ukierunkowane na określone mechanizmy związane z osłabieniem komórek, które występuje z czasem, mogą poprawić zdrowie i samopoczucie.
Witamina D może chronić przed rakiem jelita grubego. Badania wykazały, że witamina D zwiększa siły obronne organizmu w zwalczaniu komórek rakowych.
Reprodukcja komórek biorących udział w „naprawie" mózgu jest wzmacniana podczas snu, wynika z nowego badania na myszach.
Nie trzeba używać telefonu komórkowego, by osłabić swoją uwagę podczas prowadzenia samochodu. Już sam sygnał np. otrzymania wiadomości SMS zaburza koncentrację.
Badacze z Cornell University w Ithace odkryli, w jaki sposób przekształcić komórki nabłonka jelit w producentów insuliny.
Zamiast brutalnej ingerencji mechanicznej, komórki tłuszczowe są wymywane przez strumień wody a miast pełnej narkozy pacjent otrzymuje jedynie znieczulenie miejscowe, by bezpośrednio po zabiegu samodzielnie opuścić klinikę. Ukazał się właśnie wywiad z doktorem Jakubem Brągoszewskim - jednym z pierwszych w Polsce lekarzy na co dzień wykonujących nowatorską liposukcję.
Dieta bogata w owoce, warzywa i produkty pełnoziarniste oraz uboga w cukier, sód i przetworzone mięso oznacza zdrowe starzenie się komórek u kobiet.
Z amerykańsko-włoskich badań wynika, że promieniowanie o częstotliwości radiowej emitowane przez wzmacniacze sygnału w telefonii komórkowej mogą być rakotwórcze.
Uczeni z University of Missouri-Columbia odkryli, że ekstrakt z borówek zwiększa efektywność radioterapii w walce z komórkami raka szyjki macicy.