Liczba wyników: 162
Witaminy, cenne kwasy tłuszczowe, białko, przeciwutleniacze. To składniki leku czy suplementu diety? Nie. To znany od stuleci przysmak - chałwa. Zdrowy smakołyk który bez większego trudu przyrządzić można w domu.
Powszechnie wiadomo, że takie przekąski, jak chipsy, paluszki, orzechy w puszce, czy krakersy zawierają relatywnie duże ilości soli i w związku tym trzeba się nimi raczyć ostrożnie. Okazuje się jednak, że nawet w takich produktach, które uważane są za słodycze, zawartość soli jest zaskakująco wysoka.
Dieta kojarzy się z rozlicznymi zasadami i ograniczeniami, ale groźba nadwagi czy otyłości skłania do nawet większych poświęceń. A co jeśli mądre codzienne wybory wystarczają, by znacząco ograniczyć ilość dostarczanych kalorii? Warto spróbować.
Apetyczna, sycąca, szybka w przygotowaniu, a przede wszystkim zdrowa – kasza. Ze względu na swoje właściwości odżywcze i zdrowotne powinna znaleźć się w codziennej diecie kobiet, mężczyzn, dzieci, dorosłych… po prostu każdego!
Na fali popularności serialu, wzrosła sprzedaż płyt z muzyką Anny German. Na szczycie zestawienia OLiS-u znalazła się kompilacja "Złota kolekcja - Bal u Posejdona".
Pani Apolonia Lisowska jest najstarszą obywatelką naszego kraju. Właśnie skończyła 113 lat.
Dwóch czołowych profesorów odrzuciło tezę o anglosaksońskim pochodzeniu angielskiego, twierdząc, że mają dowody na to, iż wywodzi się ze Skandynawii.
Zmiana czasu na zimowy powoduje, że dzień staje się coraz krótszy. Zaczyna brakować promieni słonecznych i ciepła. Przez kilka miesięcy otacza nas szarość. Pojawia się senność, znużenie i apatia. Jak sobie radzić ze skutkami nadejścia jesieni?
Odważna i szokująco szczera, pełna anegdot opowieść o sprawach trudnych, delikatnych i ważnych.
Zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia około 55% energii w zdrowej, prawidłowo zbilansowanej diecie powinno pochodzić z węglowodanów złożonych. Ich głównym źródłem są produkty zbożowe. W przypadku osoby dorosłej wskazane jest spożywanie co najmniej trzech do pięciu porcji pełnego ziarna dziennie.
Nowo opracowana wkładka do butów zmniejszy ryzyko owrzodzeń u diabetyków