Liczba wyników: 1323
Delia Cosmetics wprowadziła na rynek serię kosmetyków przeciwzmarszczkowych Dermo System. W jej skład wchodzą krem na dzień, krem na noc i ultranawilżające serum odbudowujące z kwasem hialuronowym. Aktywne składniki preparatów to ekstrakt z ryżu, kreatyna, ekstrakt z alg, witamina B3 i kwas hialuronowy.
Świąteczne potrawy to przysmaki, które trudno przygotować bez dodatku oleju. Wykorzystaj, więc święta jako okazję do dostarczenia organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Kwas hialuronowy – bez niego nie byłoby zabiegów odmładzających, poprawiających wygląd skóry ani wielu świetnych kosmeceutyków. Czym jest i kiedy go się stosuje?
Około 3 gramy kwasów tłuszczowych omega-3 dziennie, dostarczane sobie z żywności lub suplementów, są optymalną dawką pomagającą obniżyć ciśnienie krwi.
Toksyna botulinowa wygładza zmarszczki mimiczne, a kwas hialuronowy wypełnia fałdy i załamania. Kompleksowe uderzenie w zmarszczki pozwala skutecznie odmłodzić twarz. Przełom wiosny i lata to idealny moment na aplikację botuliny, która ogranicza ruchy mimiczne i sprawia, że mrużąc oczy na słońcu, nie będziesz narażona na pogłębianie się zmarszczek.
Receptor aktywowany przez związki z kwasów tłuszczowych omega-3 odgrywa istotną rolę w zapobieganiu stanom zapalnym w naczyniach krwionośnych i osłabianiu miażdżycy, podają uczeni z Karolinska Institutet w Szwecji.
Mięso ryb to niezwykle cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin oraz mikroelementów. Do najważniejszych z nich należą witaminy z grupy B, A, K, D, E oraz selen potas, magnez, żelazo.
Soja, obecna na rynku spożywczym w postaci kotletów, pasztetów, czy granulatów to bogate źródło węglowodanów i zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Początkowo w naszej diecie stosunek kwasów tłuszczowych omega-6 do omega-3 wynosił 1: 1, ale dzisiaj stanowi 15-20: 1, a nawet więcej. Problem polega na tym, że taka proporcja nie jest dobra dla zdrowia, optymalna powinna wynosić 1-4:1.
Wają pozytywny wpływ na właściwe działanie układu sercowo-naczyniowego dzięki temu, że obniżają poziom cholesterolu we krwi i w małym stopniu również ciśnienie tętnicze oraz zmniejszają skłonności do tworzenia się zakrzepów - to tylko niektóre zalety kwasów omega-3 i 6. Warto zadbać, aby w odpowiedniej ilości znalazły się w naszym codziennym jadłospisie.
Nowo opracowana wkładka do butów zmniejszy ryzyko owrzodzeń u diabetyków