Liczba wyników: 4873
Warto widzieć „szklankę do połowy pełną", dzięki temu można liczyć na lepsze zdrowie, przekonują uczeni.
Bije około 100 000 razy na dobę. Serce jest najważniejszym mięśniem w naszym organizmie – bez niego człowiek nie może żyć. Dolegliwości związane z układem krążenia odbijają się negatywnie na pracy całego organizmu i jakości życia. Żeby utrzymać serce w dobrej formie, trzeba o nie dbać oraz pamiętać o profilaktycznych badaniach.
Soja jest szczególnie polecana kobietom - pomaga poprawić poziom cholesterolu.
Badania wykazują, że regularne jedzenie orzechów przynosi korzyści w zakresie czynności nerek i układu krążenia.
Omdlenie może stanowić objaw poważnych problemów zdrowotnych. Niestety często trudno jest lekarzom określić, co powoduje taką reakcję organizmu.
Badania wykazały, że osoby, które jadły orzechy drzewne, w tym orzechy nerkowca, orzechy włoskie i pistacje, były szczuplejsze i miały niższe BMI niż ci, którzy nie sięgali po tego rodzaju przekąski.
Mówi się, że oczy są zwierciadłem duszy. Na gruncie medycznym jednak stanowią raczej wskaźnik możliwych chorób...
Rosnąca z roku na rok liczba pacjentów ze wszczepionymi urządzeniami kardiologicznymi sprawia, że coraz więcej osób szuka informacji, jak przygotować się do podróży i na co zwracać uwagę będąc już na wakacjach. Tylko w 2009 r. wszczepiono w Polsce prawie 35 tysięcy rozruszników, stymulatorów i kardiowerterów-defibrylatorów.
Zastanawiasz się nad podróżą, ale masz chore serce? To nie stoi na przeszkodzie, by wsiąść do samolotu i udać się np. w cieplejsze miejsce na listopadowy, czy grudniowy wypoczynek.
Jedzenie stanowi nieodłączny element naszego życia, bez niego nasz organizm nie jest w stanie prawidłowo funkcjonować. Jednak pomimo tej świadomości, aż 74% Polaków często lub nigdy nie poświęca wystarczająco dużo uwagi temu, co znajduje się na ich talerzach - wynika z badań przeprowadzonych wśród zapracowanych Polaków w ramach kampanii „Flora. Pokochaj swoje serce".
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność