Liczba wyników: 3342
Pogorszenie zdolności koncentracji i pamięci spowodowane jest w znacznej mierze przez czynniki zewnętrzne, często ignorowane, takie jak zanieczyszczone powietrze, skażona woda czy chemicznie konserwowane produkty spożywcze.
Jeśli ktoś chce schudnąć, często rezygnuje z orzechów. Jakkolwiek bowiem orzechy zawierają dużo białka, są jednocześnie bogate w tłuszcze, co często sprawia, że osoby chcące zrzucić kilka kilogramów wykreślają je ze swojego menu. Jednak badania przeprowadzone na Uniwersytecie Południowej Australii pokazują, że można jeść np. migdały i schudnąć.
Marks & Spencer prezentuje jesienno-zimową kolekcję. Zgodnie z zapowiedziami, znalazły się w niej kluczowe dla nadchodzącego sezonu trendy. Dominują w niej kuszące, ciemne barwy, bogate tkaniny i oryginalne faktury, z wielowymiarowym żakardem na czele. Kolekcja pełna jest graficznych printów, metalicznych wykończeń i odwołań do nieprzemijającego stylu militarnego.
Nikt właściwie nie wie, co się dzieje, gdy umieramy, ale wiele osób doświadczyło bliskości śmierci i ma bardzo bogate oraz szczegółowe wspomnienia. Jakkolwiek takie doświadczenia mogą być rozmaite, niektóre ich aspekty powszechnie się powtarzają, w tym: widzenie jasnego światła, doświadczanie uczucia spokoju, odczucie przebywania poza ciałem i widok tunelu.
Diety niskowęglowodanowe są obecnie modne, jednak ograniczenie węglowodanów może oznaczać problemy z sercem. Według medyków z American College of Cardiology, osoby, które dostarczają niewielką część dziennej dawki kalorii z węglowodanów, takich jak zboża, owoce i warzywa bogate w skrobię, są znacznie bardziej narażone na migotanie przedsionków.
Ujędrnienie i nawilżenie skóry, zmatowienie cery tłustej, odżywienie włosów, to tylko niektóre właściwości jakie posiada jajko. W kosmetykach często znajdują się składniki występujące w jajkach. Żółtko bogate jest w ważne dla naszej cery witaminy A, B i E oraz minerały, jak: jod, żelazo i fosfor. Białko natomiast ma właściwości ściągające i odmładzające.
Główny Inspektor Farmaceutyczny wydal decyzje wstrzymujące w obrocie na terenie całego kraju wszystkie produkty lecznicze stosowane u ludzi, zawierające substancję czynną "sybutramina".
Maj to sezon na karczochy. Warzywa te, przypominające wyglądem osty, pochodzą z okolic basenu Morza Śródziemnego, jednak dziś są uprawiane w całej Europie. Zielone, zwarte listki skrywają bogate w witaminy, węglowodany i błonnik serce. Smak mają lekko gorzkawy, jednak bardzo subtelny. Powinny je spożywać osoby dbające o linię, jednak nie tylko – warto poznać tajemnice tego niezwykłego warzywa.
Gotowane, w formie jajecznicy czy sadzone - bogate w cholesterol żółtka jaj mogą usztywniać tętnice w takim samym stopniu, jak czyni to palenie papierosów - uważa kanadyjski naukowiec. Ludzie doświadczający zwiększonego ryzyka choroby naczyniowej, nie powinni jeść żółtek, twierdzi dr David Spence, profesor neurologii na Uniwersytecie Zachodniego Ontario w Kanadzie.
Są atrakcyjne i bogate. Mają na koncie wiele sukcesów. Jednocześnie muszą się mierzyć z upływem czasu, który dla kariery kobiet w show-biznesie często jest bardzo trudny. Są jednak takie aktorki, piosenkarki, czy prezenterki, które nieźle sobie radzą z procesem starzenia się. Zobacz, co o upływie lat mówią: Susan Sarandon, Oprah, Tina Turner, Jane Fonda i Kim Catrall.
Substancja z granatów i truskawek pomoże w leczeniu demencji