Liczba wyników: 3472
Jak wynika z badań uczonych z University of Colorado, marihuana może pomóc osłabić objawy łuszczycy i egzemy.
Ograniczenie kaloryczności diety może nam pomóc lepiej myśleć. Mózgi zwierząt na diecie niskotłuszczowej i na menu o zmniejszonej wartości kalorycznej były biologicznie młodsze niż pozostałych gryzoni.
Każda godzina spędzona na ćwiczeniach popłaca - dzięki nim nie tylko czujesz się lepiej, ale i masz większe szanse na zachowanie dużej sprawności, zarówno fizycznej, jak i psychicznej.
Szara i matowa skóra? Prawie wszystkie w zimie mamy ten problem. Odpowiednie wykorzystanie kosmetyków połączone z kilkoma prostymi trikami pozwoli odzyskać cerze blask i wydobyć z niej naturalne piękno. W jaki sposób i jakich kosmetyków używać?
Szara i zmęczona cera, zbędne kilogramy oraz popękane naczynka, to najczęstsze pamiątki, które pozostają nam po zimie. Winowajców jest kilka – niska temperatura, ogrzewanie, brak aktywności fizycznej, monotonna dieta. Co zrobić, aby przygotować ciało do nadchodzącego sezonu? Poznaj 5 sprawdzonych sposobów, żeby wyglądać kwitnąco na wiosnę!
Czy to prawda, że cukier żywi raka? Przyjmowanie dużych dawek witaminy C wspiera organizm w walce z nowotworem? I w końcu, czy utrata kilku kilogramów w przypadku nadwagi lub otyłości służy pacjentom onkologicznym? Wielu chorych i ich opiekunów zadaje sobie te i wiele innych pytań dotyczących żywienia w chorobie nowotworowej i poszukuje na nie odpowiedzi. W gąszczu dostępnych informacji trudno znaleźć te wiarygodne i potwierdzone głosem ekspertów.
Piękna, promienna, zdrowo wyglądająca cera? To nie tylko zasługa dobrych kosmetyków i odpowiedniej pielęgnacji. Za wygląd zewnętrzny skóry odpowiada to, co jemy. Jak poprawić swoją dietę, aby wyglądać pięknie nie tylko na wiosnę?
Choć za rolę w filmie "Hannah i jej siostry" otrzymał Oscara Michael Caine nie chce już pracować z Woodym Allenem.
Wyższy poziom witaminy D w organizmie oznacza niższe ryzyko rozwoju raka. Witamina D jest syntetyzowana w organizmie pod wpływem działania promieni ultrafioletowych. Częściowo dostarcza się ją także z diety.
Cztery godziny dziennie spędzane na kanapie przed telewizorem zwiększają ryzyko rozwoju raka jelita grubego, ostrzegają brytyjscy uczeni.