Liczba wyników: 174
Oparta na faktach historia miłości kobiety z Europy i tubylca z Afryki, nawiązująca do filmów "Pożegnanie z Afryką" i "Nigdzie w Afryce". Carol nawet nie przypuszczała, że wycieczka do Kenii wywróci do góry nogami całe jej życie. Bez pamięci zakochuje się tam w masajskim tancerzu, a wkrótce potem decyduje się zerwać ze swoim dotychczasowym życiem i związuje się z czarnoskórym mężczyzną.
Biała herbata powstaje z młodych, wiosennych pączków rośliny, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Uprawia się ją jedynie w Chinach i na Sri Lance, a jej produkcja jest limitowana i odbywa się według tradycyjnych, bardzo rygorystycznych zasad. Dlatego biała herbata stanowi najdroższy, najrzadziej spotykany i cieszący się największym uznaniem gatunek. Jej dobroczynne właściwości wykorzystywane są zarówno w medycynie jak i kosmetyce.
„Biała Maria" - nowa książka wybitnej polskiej pisarki i reportażystki Hanny Krall trafiła do księgarń 4 maja. Publikacja ukazuje się nakładem Świata Książki.
Biała, czerwona, włoska, pekińska. Tylko kapusta ma zdolności regulowania ciepłoty ciała. Korzystnie wpływa na włosy, paznokcie i skórę. Łagodzi bóle reumatyczne, spowalnia procesy starzenia oraz rozwój nowotworów. Sok ze świeżej główki ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.
Jeśli należymy do grona wielkich miłośników zapiekanego w piecu wytrawnego ciasta z dodatkami, poznając różne rodzaje pizzy będziemy mogli poszerzyć swój kulinarny repertuar. Choć na co dzień posługujemy się tylko jednym, ogólnym określeniem tego wywodzącego się z kuchni włoskiej przysmaku, tak naprawdę rozróżnia się nawet kilkanaście jego odmian. Jak się okazuje, Margherita to zaledwie wierzchołek smakowej góry lodowej.
Na rynku kosmetycznym glinka wykorzystywana jest do pielęgnacji ciała i włosów dopiero od niedawna, choć jej właściwości lecznicze są znane już od tysięcy lat. Obecnie jednak coraz częściej sięgamy do darów dawanych nam prosto od natury i czerpiemy z niej to, co najlepsze.
Biała herbata uważana jest za najszlachetniejszy, bo najrzadziej spotykany gatunek.
W XXI wieku sól można znaleźć prawie wszędzie; jest ona dostępna niemalże w każdym gotowym lub półgotowym produkcie spożywczym, przyzwyczajając konsumentów do swojego intensywnego smaku. Produkty mniej słone zwykło się uważać za mdłe i pozbawione aromatu.
Podjadanie słodyczy jest najczęściej popełnianym błędem podczas stosowania diety. Trudno jest pamiętać, pamiętać, że czekolada czy batonik przyniesie tylko chwilę przyjemności, by później przy nadwyżce kalorii odłożyć się jako tłuszcz i wywoływać wyrzuty sumienia.
Biała herbata to najszlachetniejszy, najrzadziej spotykany i cieszący się największym uznaniem koneserów gatunek. Do jej produkcji używane są wyłącznie młode, pochodzące z wiosennych zbiorów pączki, które następnie poddawane są tylko procesowi więdnięcia i suszenia W przeciwieństwie do innych gatunków herbat - białej nie poddaje się procesowi fermentacji. Dlatego w procesie produkcji herbata biała nie traci naturalnych właściwości.