Liczba wyników: 2505
Eksperci z Centrum im. Adama Smitha uważają, że warto zlikwidować składkę na ubezpieczenie zdrowotne, zaś wszystkie szpitale i przychodnie sprywatyzować poprzez publiczne aukcje. Obywatele mieliby zagwarantowaną podstawową opiekę zdrowotną dzięki wykupieniu abonamentu w firmie ubezpieczeniowej.
Chrapanie to poważna dolegliwość, dotykająca coraz więcej ludzi. Jego skutki mogą być bardzo poważne - zarówno społeczne, jak i zdrowotne. Niewiele osób wie, że w walce z chrapaniem pomocna może okazać się wizyta u stomatologa.
Naukowcy z Uniwersytetu Oxfordzkiego przeprowadzili badania, z których wynika, że związki mające właściwości antyutleniające dodane do jedzenia mogą przedłużyć życie konsumentom nawet o 10 lat.
Nie zwlekaj, idź na spacer. Korzyści zdrowotne wynikające z chodzenia kumulują się.
Jogurt to produkt znany od wieków. Już 4 tysiące lat temu pili go Egipcjanie. Jego walory zdrowotne i smakowe szybko docenili mieszkańcy krajów bliskiej Azji, Afryki i Bałkanów. Obecnie ponad 30 procent ludzi na całym świecie regularnie pije jogurty.
Echinacea to roślina symbolizująca wewnętrzną moc i witalność. Jej naturalne właściwości pomagają zwalczać infekcje i wykazują ogromną skuteczność, jako środek antyseptyczny oraz wspomagający odporność organizmu.
Ałun jest minerałem soli występującym naturalnie w przyrodzie. Posiada właściwości antybakteryjne, tamujące krew, ściągające i dezynfekujące. Jest skuteczny od pierwszej aplikacji, a jego działanie utrzymuje się przez 24 godziny.
Jak informują naukowcy, niebieska pigułka może pomoc nie tylko przy dysfunkcjach erekcji, wykazuje właściwości lecznicze przy nadciśnieniu płucnym, a także zapobiega uszkodzeniu serca wywołanego przez dystrofię mięśniową Duchenne'a.
Stereotypowo tłuszcze są uważane za niekorzystne dla odpowiedniego odżywiania się, jednak włączone do zdrowej diety dają ważne korzyści zdrowotne.
Herbata Gunpowder, której receptura powstała w chińskiej prowincji Zhejiang za czasów panowania dynastii Tang - zmniejsza ryzyko zachorowań na raka. Niektóre z jej składników wykazują bowiem silne właściwości antyoksydacyjne.