Liczba wyników: 554
Uczeni z Karolinska Insitutet w Sztkoholmie ostrzegają, że menu bogate w przetworzone czerwone mięso sprzyja niewydolności serca.
Kolejne badania pokazują, że czerwone mięso, jeśli jest jedzone w nadmiarze, może wywoływać różne problemy ze zdrowiem.
Czerwone mięso ma związek z wyższym zagrożeniem różnymi nowotworami, w tym rakiem piersi. Bezpieczniejszym wyborem jest drób, mówią nowojorscy uczeni.
Typowa zachodnia dieta obfitująca w smażone potrawy i czerwone mięso może powodować zwiększenie ryzyka zawału serca o ponad jedną trzecią, informują redaktorzy magazynu „Circulation'.
Znana większości miłośników podróży firma przewozowa PolskiBus wprowadza na rynek nową markę oraz zwiększa aż o 17 liczbę miast, do których dojeżdżają charakterystyczne czerwone autobusy.
Dziś 70-te urodziny obchodzi Seweryn Krajewski - polski kompozytor, piosenkarz, multiinstrumentalista oraz były lider jednego z najsłynniejszych polskich zespołów - "Czerwone Gitary".
Pacjenci z chorobą tętnic obwodowych (oznaczajacą zwężenie tętnic) powinni ograniczyć ilość czerwonego mięsa i jaj w diecie.
Na targach i bazarach spotkać można pewien owoc. Ma kolor podobny do żurawiny, jednak jego rozmiar jest nico mniejszy, a smak – kwaskowaty. Te tajemnicze czerwone kuleczki to borówka czerwona, inaczej zwana brusznicą.
Wbrew stereotypom na temat kuchni Europy Wschodniej, zgodnie z którymi nasze menu zawiera przede wszystkim wiele potraw mącznych, zawiesiste tłuste sosy i czerwone mięso, rodzima dieta okazuje się obfitować w warzywa i owoce.
Krwiomocz, inaczej hematuria to jedno z częstych zaburzeń hematologicznych, które diagnozuje się na podstawie obecności erytrocytów w moczu. Ich ilość powoduje czerwone lub brunatne zabarwienie tego płynu ustrojowego. Jakie są przyczyny schorzenia? Jak wygląda jego leczenie?
Zapisuj przykrości i wyrzuć kartkę – tak natychmiast osłabisz gniew i złość