Liczba wyników: 1321
Migdały mogą poprawić kontrolę poziomu cukru we krwi i wyeliminować skoki poziomu glukozy po jedzeniu, wynika z badań w Kanadzie.
Wielu z nas wyższą cenę danego produktu kojarzy z jego dobrą jakością. Podobnie rzecz ma się z jedzeniem - im więcej za nie płacimy, tym bardziej nam smakuje...
Chorzy na cukrzycę typu 2 powinni chodzić na spacer po obiedzie. Dzięki temu poposiłkowa glikemia (tj. poziomu cukru we krwi po jedzeniu) jest znacznie niższa.
Z badań wynika, że osoby szybko spożywające posiłki mają wyższe ryzyko cukrzycy niż ci, którzy powoli raczą się jedzeniem.
Chociaż ponad 4,2 mln Polaków nosi protezy zębowe, tylko nieznaczna część wie jak należy o nie dbać. Konsekwencją nie przestrzegania higieny jest dyskomfort, jaki wywołuje min. przemieszczanie się protezy. Użytkownicy protez często skarżą się na kłopoty z jedzeniem twardych pokarmów oraz na nieświeży oddech.
Warto wrócić do diety z dzieciństwa i serwować sobie owsiankę. Dzięki jej regularnemu jedzeniu można istotnie zmniejszyć poziom cholesterolu i uchronić się przed chorobami serca.
Geny sprzyjające otyłości sprawiają, że ludzie czują się bardziej głodni i tracą kontrolę nad jedzeniem, jednak przestrzeganie pewnych ograniczeń dietetycznych może być tu dobrą strategią.
Wzdęcia zwykle są spowodowane nadmiernym wytwarzaniem gazu lub zaburzeniami ruchu mięśni układu pokarmowego - występuje wówczas obrzęk okolic brzucha po jedzeniu, co powoduje dyskomfort i ból.
Jak to się dzieje, że określone produkty zyskały sławę „wyzwalaczy" seksualnej energii? Skąd w jedzeniu „moc" podnoszenia libido? Oto kilka informacji i powszechnych na ten temat przekonań.
Internauci na święta wielkanocne wydadzą mniej niż 500 złotych. Prezentami zamierza obdarować bliskich (głównie dzieci) jedna czwarta respondentów-wynika z sondażu przeprowadzonego przez portal biznesowy Money.pl.