Liczba wyników: 51
Lato w pełni, kramy na bazarkach kuszą bogactwem aromatycznych, dojrzałych warzyw i owoców. To znak, że czas na przygotowanie zimowych przetworów, dzięki którym również w mroźne dni będziemy mogli rozkoszować się zapachami i smakami lata! Najzdrowsze oczywiście będą te, które zrobimy sami, z naturalnych produktów. Oto kilka prostych tricków na przygotowanie przetworów, w łatwy sposób.
Zupełnie zdrowa osoba codziennie traci od 50 do 100 włosów, ale większość z nich odrasta. Cykl życia włosa trwa około trzech do sześciu lat. Z różnych powodów jednak proces ten może być zaburzony. Nie tylko mężczyźni, ale i kobiety dostrzegają, że wraz z czasem ich włosy stają się przerzedzone. W każdym razie odpowiednia dieta pomaga powstrzymać łysienie i cieszyć się zdrową gęstą czupryną.
"Świat się kończy, interesy kwitną dalej”. Albowiem diamenty są wieczne.
Są w naszym kraju powszechne i niedrogie. Chętnie robimy z nich konfitury i dodajemy do ciast, a nawet dań mięsnych - śliwki, bo o nich mowa - powinny na stałe zagościć w menu, bo mogą przydać wielu korzyści dla zdrowia i urody.
Kąpiele odżywczo-regeneracyjne, podobnie jak kremy i inne środki pielęgnacyjne, należy dostosować do problemów skórnych, z którymi się borykamy. Co najlepiej dodać do kąpieli regeneracyjnych przy konkretnych problemach skórnych, takich jak nadmierna suchość, wrażliwość lub trądzik?
Pięćdziesiąt lat temu, 30 września 1966 roku, uroczyście udostępniono zwiedzającym Trasę Muzeum w wielickiej kopalni soli. Była to wówczas jedna z najbardziej nowoczesnych ekspozycji górniczych w Europie.
Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka zaprasza do udziału w Europejskich Dniach Dziedzictwa 2016. Tegoroczne wydarzenie odbywa się pod hasłem „Gdzie duch spotyka się z przestrzenią - świątynie, arcydzieła, pomniki”, w dniach 10-11 września.
Sierpień przynosi świeże sezonowe warzywa i owoce, które są niezastąpionym źródłem wielu cennych składników odżywczych i witamin. Warto wybrać się na pobliski targ i kupić kilka owocowo-warzywnych hitów, które urozmaicą rodzinny obiad albo posiłki w pracy.
Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka zaprasza na wystawę „Górnictwo w Tatrach Polskich”, która prezentuje historię eksploatacji kruszców, rud metali, surowców skalnych oraz poszukiwań pierwiastków promieniotwórczych w polskiej części Tatr.
W Chorwacji jest ponad 41 tysięcy zarejestrowanych hodowców winorośli i ponad 1600 producentów wina, a regiony słynące z jego wytwarzania można znaleźć zarówno na wybrzeżu, jak i w głębi kraju. Produkcja wina zalicza się do jednego z najszybciej rozwijających się sektorów chorwackiej gospodarki. Z produkcji wina słynie przede wszystkim Slawonia – region położony w północno-wschodniej części kraju, gdzie uprawiany jest najpopularniejszy szczep winorośli - Graševina. Ciepła jesień w tym regionie przyciąga wielu turystów i smakoszy wina, którzy poza unikalnymi gatunkami win, mogą tu również spróbować wyśmienitych potraw lokalnej kuchni oraz wybrać się na wycieczkę po okolicznych winnicach.