Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania kurczak na sałacie przepis

Liczba wyników: 777

  • Naruszenia praw pracowniczych: kary są tak niskie, że firmy mogą je wkalkulować w koszty [Fot. juergenphilipps - Fotolia.com]

    Naruszenia praw pracowniczych: kary są tak niskie, że firmy mogą je wkalkulować w koszty

    2018-08-21

    Polska przyciąga coraz więcej dużych zagranicznych inwestorów. To oczywista korzyść dla gospodarki, ale z drugiej strony, rodzi też pewne wyzwania. Pierwszym jest zaproponowanie takich warunków, które będą atrakcyjne i zachęcą do tworzenia w Polsce stabilnych miejsc pracy. Drugim wyzwaniem jest zapewnienie, aby polscy pracownicy zatrudnieni w zagranicznych firmach, które nierzadko są rynkowymi monopolistami, nie byli zagrożeni wyzyskiem czy łamaniem ich praw. Duże inwestycje zagraniczne są potrzebne, ale nie kosztem polskich pracowników – podkreślają eksperci.

    Tagi: pracapracownikaprawo pracyprawa pracownika

  • Lody - czy to bezkarna przyjemność? [Fot. sf1nks - Fotolia.com]

    Lody - czy to bezkarna przyjemność?

    2018-08-17

    Lato, zwłaszcza takie gorące jak tegoroczne, to czas kiedy zjadamy ogromne ilości lodów. Czy należą one do grupy bezpiecznych słodyczy? Zdaniem dietetyków niestety tak nie jest. Dwie gałki lodów to około 250 kilokalorii, czyli tyle samo, ile zawiera pół tabliczki czekolady.

    Tagi: lodylatodieta

  • Dieta niskowęglowodanowa nie sprzyja długowiecznoości [Fot. azurita - Fotolia.com]

    Dieta niskowęglowodanowa nie sprzyja długowiecznoości

    2018-08-17

    Dieta niskowęglowodanowa zyskała popularność ze względu na skuteczność w odchudzaniu. Okazuje się jednak, że taki sposób jedzenia może zmniejszać szanse na długowieczność.

    Tagi: dieta niskowęglowodanowadługowiecznośćwęglowodanybiałkotłuszczeorzechyprodukty pełnoziarniste

  • Jakie mięso na grilla? [© Patryk Kosmider - Fotolia.com]

    Jakie mięso na grilla?

    2018-08-12

    Zwolennicy wieprzowiny delektują się aromatyczną karkówką i soczystymi stekami. Miłośnicy kurczaka zajadają się chrupiącymi skrzydełkami. A po rostbef i antrykot sięgają ci, którzy najbardziej cenią sobie szlachetną wołowinę. Przyrządzając mięso na grillu, dogodzimy każdemu amatorowi mięsnych dań. Jakie mięso wybierać na grilla? W jaki sposób doprawiać i czym marynować? Z czym podawać?

    Tagi: grillmięsowołowinawieprzowina

  • 5 sposobów na idealne ogórki kiszone  [Fot. vv360 - Fotolia.com]

    5 sposobów na idealne ogórki kiszone

    2018-08-09

    Sezon kiszenia ogórków trwa w najlepsze. Wystarczy jedno popołudnie by przez resztę roku mieć smaczny i zdrowy składnik sałatek i szybki dodatek do obiadu. Warto wiedzieć, że dzięki procesowi fermentacji ogórki zyskują nie tylko nowy smak, ale także wiele nowych składników korzystnych dla zdrowia. Idealny efekt w postaci soczystych i twardych ogóreczków zapewni kilka prostych zasad.

    Tagi: ogórkikiszenie

  • Praca podczas upałów: obowiązki pracodawców [Fot. contrastwerkstatt - Fotolia.com]

    Praca podczas upałów: obowiązki pracodawców

    2018-07-30

    Fala upałów daje się we znaki wielu Polakom. O ile znoszenie wysokich temperatur powietrza w domach wydaje się łatwiejsze, o tyle zdecydowanie trudniej o to w pracy. Warto jednak pamiętać, że w tym szczególnym okresie na pracodawcy spoczywają dodatkowe obowiązki.

    Tagi: upałpracapracodawca

  • Strusina: zdrowa alternatywa wołowiny i drobiu [Fot. EinBlick - Fotolia.com]

    Strusina: zdrowa alternatywa wołowiny i drobiu

    2018-07-25

    Lista zalet strusiego mięsa jest proporcjonalna do wielkości strusia. Strusina to doskonała alternatywa dla wołowiny i drobiu. Jest niskokaloryczna i bogata w składniki odżywcze, ma wyczuwalny słodki smak. Można ją jeść zarówno w formie tatara, jak i po obróbce termicznej.

    Tagi: struśmięso

  • Jak nakarmić niedożywionych pacjentów?  [Fot. Pictures news - Fotolia.com]

    Jak nakarmić niedożywionych pacjentów?

    2018-07-23

    Koszty nieleczonego niedożywienia sięgają w Polsce aż 11 mld zł rocznie. Według raportu „Ocena terapii żywieniowej w polskich szpitalach” co najmniej 30 proc. pacjentów jest niedożywionych, a prawie 60 proc. nie otrzymało zalecanego żywienia. Żaden szpital w Polsce nie straci na wdrożeniu procedur sztucznego żywienia pacjenta, ponieważ są one dobrze wycenione i niemal wszystkie refundowane przez NFZ (oprócz doustnych diet przemysłowych). Pod tym względem, na tle innych krajów europejskich, mamy bardzo dobre założenia. Niestety w szpitalach i ZOZ-ach tylko co piąty pacjent otrzymuje prawidłową terapię żywieniową.

    Tagi: niedożywienie

  • Kuchnia smaczna i ciekawa: 3 legendy o włoskich daniach [Fot. materiały prasowe]

    Kuchnia smaczna i ciekawa: 3 legendy o włoskich daniach

    2018-07-18

    Która włoska dynastia pokochała pierożki dyniowe? Jakie danie tak zachwyciło dramaturga z Katanii, że krzyczał z radości? Oto trzy propozycje na wakacyjne przyjęcia ze znajomymi i rodziną. Zabłyśnij nie tylko pysznymi daniami, ale też anegdotkami na ich temat!

    Tagi: włochykuchniakuchnia włoska

  • Upadek biura podróży już nie zepsuje wypoczynku [Fot. Pio Si - Fotolia.com]

    Upadek biura podróży już nie zepsuje wypoczynku

    2018-07-03

    Rosnąca liczba turystów ma coraz większą ochronę. Od lipca na rynku usług turystycznych w Polsce zaczynają działać nowe wynikające z dyrektywy unijnej przepisy. Dzięki nim turyści mogą kontynuować podróż nawet jeśli organizujące wyjazd biuro podróży zbankrutuje, a niezadowoleni z usług mogą składać reklamacje przez 3 lata zamiast przez 30 dni. I dobrze, bo firmy turystyczne nie imponują kondycją finansową - cztery na pięć jest w złej i słabej sytuacji, a 9 proc. nie radzi sobie z płatnościami wobec kontrahentów i banków – wynika z danych BIG InfoMonitor oraz Bisnode Polska.

    Tagi: biuro podrózywakacjefinanse

  • Strony: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28