Liczba wyników: 335
Osoby chorujące na cukrzycę typu 2 mają zwiększone ryzyko rozwoju choroby Parkinsona.
Nadciśnienie jest nie tylko związane z ryzykiem chorób sercowo-naczyniowych, ale może też wpływać na wyższe prawdopodobieństwo demencji.
Osoby zażywające antydepresanty - co oczywiste - zmagają się z objawami depresji, ale okazuje się, że mogą także mieć kłopoty z nadwagą. Wspomniane leki sprzyjają przybieraniu masy ciała, mówią brytyjscy badacze.
Wariant genetyczny, który pomógł naszym przodkom w zamieszkaniu na półkuli północnej może mieć jednocześnie wpływ na rozwój migren.
Od czasu do czasu powraca pytanie o możliwy związek używania telefonów komórkowych z rozwojem raka mózgu. W nowym brytyjskim badaniu ponownie przeanalizowano ewentualne oddziaływanie tych urządzeń na rozwój guzów.
Maleńkie, nanoskalowe kapsułki przeciwbólowe działają nawet 20 dłużej niż standardowe zastrzyki, a dodatkowo nie dają efektów ubocznych.
Na rynku jest dostępnych wiele rodzajów herbaty - czarna, zielona czy owocowa. Każdy herbaciany smakosz powinien bez problemu rozróżniać i odpowiednio zaparzać wszystkie odmiany.
Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Napar ten nie tylko dobrze smakuje, ale zawiera również wiele właściwości odżywczych, które pozytywnie wpływają zarówno na naszą witalność, zdrowie, jak i urodę.
Stres, zła dieta i brak ruchu – czas na zmiany, by wrócić do formy i cieszyć się zdrowiem! Warto uzupełnić dietę dobrą chemią, czyli flawonoidami. Czym są, jakie jest ich znaczenie dla zdrowia i jak zadbać o ich odpowiednią ilość w diecie?
Wiosna to najlepszy okres na uzupełnienie niedoborów witamin, które mogły pojawić się w naszym organizmie podczas srogiej zimy. Ta pora roku to także świetny moment na wprowadzenie zdrowych zmian do diety i przygotowanie swojej sylwetki do lata. Nawet jeżeli nie mamy problemów z nadwagą, to warto zadbać o swój organizm i… regularnie pić zieloną herbatę.