Liczba wyników: 987
Rozpoczynamy nową pracę, jesteśmy w siódmym niebie. Szczególnie, gdy otrzymujemy umowę o pracę. Pracuje nam się fantastycznie, dopóki szef nie poinformuje nas, że zmienia warunki zatrudnienia i z umowy o pracę zostaje nam jedynie umowa-zlecenie. Czy pracodawca ma prawo zmieniać warunki zatrudnienia bez zgody pracownika?
Enzym wytwarzany podczas fermentacji warzywa powszechnego w kuchni japońskiej może zwiększać ilość co najmniej jednej pożytecznej bakterii związanej ze zdrowiem okrężnicy.
Wszyscy znamy imbir. Jako przyprawa, ceniony jest przede wszystkim w kuchni chińskiej i indyjskiej. Do Europy trafił wraz z innymi korzennymi przyprawami, tu używano go także jak lekarstwo.
Szef rządu nie ma łatwego życia, ponieważ od trzech miesięcy pozostaje najbardziej krytykowanym liderem politycznym w naszym kraju. Aż 26 proc. dotyczących go publikacji w dziennikach ogólnopolskich miało niekorzystny wpływ na jego wizerunek – podał „Press-Service Monitoring Mediów” w cyklicznym raporcie „Scena Polityczna”.
Osoby dojrzałe i starsze należą do grupy wysokiego ryzyka doświadczenia toksyczności leków, ale młodsi również mogą doznać tu licznych objawów. Toksyczność leków jest poważnym problemem już dla ludzi w piątej i szóstej dekadzie życia - mówi Mukaila A. Raji, szef geriatrii na University of Texas Medical Branch w Galveston.
96-letnia Leonilda Tomasinelli otworzyła pierwszy lokal typu «home restaurant» w Genui. Starsza pani postanowiła ocalić specjalności regionalnej domowej kuchni.
Krąży wiele stereotypów o Anglikach dotyczących między innymi złego ich stanu zdrowia, chorób uzębienia, a nawet niesmacznej kuchni.Nowe badania pokazują jednak jak daleko leży prawda od pogłosek. Okazało się, iż mimo większych nakładów na służbę zdrowia, to właśnie społeczeństwo Amerykańskie jest w słabszej kondycji zdrowotnej niż mieszkańcy Wielkiej Brytanii.
Jest niezbędny w każdej polskiej kuchni. Chleb to podstawa naszej diety - bez niego wielu nie wyobraża sobie śniadania czy kolacji. Bywa jednak przydatny nie tylko jako stały element menu - może mieć wiele zastosowań.
W kuchni jest niezbędna, bo stanowi podstawowy składnik większości polskich potraw i tych obiadowych, i deserowych. Można ją jednak zastosować na niekulinarne sposoby - mąka (pszenna, żytnia, ryżowa lub ziemniaczana) ma wiele właściwości.
Przynajmniej w Japonii. Tamtejsi mężczyźni ruszyli do kuchni i chętnie w niej pozostają długie godziny. Gotowanie stało się dla dojrzałych panów hobby i sposobem na randkę.
Starszy wiek – kolejne pokolenia uważają, że zaczyna się później