Liczba wyników: 70
Na Uniwersytecie w Bristolu oceniono, jakie kraje są najbardziej narażone na niszczycielskie skutki upalnych temperatur.
Pary małżeńskie zyskują niewiele więcej korzyści dla dobrego samopoczucia psychicznego, zdrowia i więzi społecznych w porównaniu z mieszkającymi wspólnie parami niebędącymi małżeństwem. Zarówno małżeństwo jak i konkubinat dają więcej korzyści w porównaniu z samotnością, choć z czasem profity te słabną.
Znana już ze szkoły podstawowej liczba π (pi) ma swoje święto - poświęcono jej 14 marca. Datę wybrano nieprzypadkowo - jej zapis bowiem: 3,14 jest jej najpowszechniej znanym przybliżeniem. Po raz pierwszy "Dzień liczby π" obchodzono w 1988 roku.
Kurczak Czkmeruli, pierożki Chinkali, sos Adżika i chrupiące Chaczapuri z serem. Kuchnia kaukaska to zdrowa i przyjemna odmiana od burgerów, potraw włoskich czy dań pochodzących z kuchni azjatyckiej. Jest unikalnym połączeniem smaków, których nie spotkamy w żadnej innej kuchni. Niezwykłe dania składają się z wyjątkowych kompozycji składników: aromatycznych przypraw, mięs, a także regionalnych owoców i warzyw. Sprawdź, co warto zjeść, by zasmakować smaków prawdziwej kuchni kaukaskiej.
Najmłodszy, ale już rozchwytywany. Najmniejszy, ale zdolny do ogromnego rozwoju. Rowerowy Bieg Piastów - młodszy brat słynnego zimowego i całkiem już dużego letniego, stał się jedną z największych imprez rowerowych w regionie. 29 września zostanie rozegrany po raz czwarty z frekwencją prawie trzy razy wyższą, niż w debiucie w 2015.
W sieci pojawił się polski zwiastun dokumentu "Jane Fonda w pięciu odsłonach".
Z mięsem, szpinakiem, czy ruskie. Okraszone masełkiem, skwarkami lub polane śmietaną. Trudno zliczyć rodzaje i sposoby podawania pierogów. Choć wydawać się mogą daniem na wskroś polskim, w istocie są obecne od wieków w wielu kulturach. Odważmy się i odkryjmy smaki pierogów z różnych stron świata.
Tak powszechny obecnie siedzący tryb życia odpowiada za kilka procent wszystkich zgonów.
Choć organizacja podróży do Ameryki Południowej w obecnych czasach nie jest zbyt trudna, mało kto decyduje się na wakacyjną podróż w tamte rejony świata. Ten fascynujący kontynent jest jednak bliższy niż mogłoby się wydawać – pochodzi stamtąd co drugie ziarenko wypijanej przez nas kawy. W wyselekcjonowanych mieszankach można nawet znaleźć smakowe ślady tamtych stron.
Kuzyn popularnej cukinii i uwielbianego przez Polaków kabaczka. Choć łączy ich pochodzenie, z wyglądu niewiele mają ze sobą wspólnego. Patison bowiem, w odróżnieniu od innych „dyniowatych”, ma niezwykle charakterystyczny kształt, a sam smak jest znacznie delikatniejszy. Za co jeszcze pokochać można to warzywo?
Zapisuj przykrości i wyrzuć kartkę – tak natychmiast osłabisz gniew i złość