Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania Wody naturalne i ich ochrona przed zanieczyszczeni

Liczba wyników: 3061

Artykuły promowane

  • Piersi u chirurga: nie tylko powiększanie [Biust i chirugia estetyczna, Gennadiy Poznyakov - Fotolia.com]

    Piersi u chirurga: nie tylko powiększanie

    2016-10-28

    Biust to bez wątpienia kwintesencja kobiecości i jej główny wizualny atut. Problem w tym, że naturalne piersi nie zawsze charakteryzują się idealnym kształtem. Ich wygląd zmienia się również wraz z upływem czasu, aby temu przeciwdziałać, coraz więcej pań decyduje się więc na zabiegi z zakresu chirurgii estetycznej. Najwięcej wykonuje się ich właśnie teraz – jesienią.

    Tagi: biustpiersichirurgia plastyczna

  • Pierwsze objawy przeziębienia. Zobacz, jak sobie z nimi poradzić przy pomocy rozgrzewającej herbaty [Fot. kishivan - Fotolia.com]

    Pierwsze objawy przeziębienia. Zobacz, jak sobie z nimi poradzić przy pomocy rozgrzewającej herbaty

    2019-01-27

    Temperatura poniżej zera, mroźne podmuchy wiatru i częste przejścia z zimnego do ciepłego pomieszczenia, mogą wywoływać pierwsze objawy przeziębienia i grypy w postaci kataru, bólu głowy, gardła i kaszlu. Najlepiej byłoby wtedy „wyleżeć” przeziębienie w domu, jednak nie zawsze mamy taką możliwość. Zobaczcie więc, jakie naturalne produkty mogą nam pomóc w walce z sezonowym osłabieniem organizmu.

    Tagi: herbataprzeziębienie

  • Silne przeciwutleniacze - flawonoidy [© jirkab - Fotolia.com]

    Silne przeciwutleniacze - flawonoidy

    2011-03-19

    Antyoksydanty (przeciwutleniacze) są związkami zapobiegającymi lub opóźniającymi proces utleniania wiązań chemicznych rozmaitych substancji. Wspomagają naturalne mechanizmy ochronne. Ich działanie związane jest z unieszkodliwianiem wolnych rodników krążących po ludzkim organizmie i uszkadzających komórki ciała, który to proces przyczynia się do przyspieszania procesu starzenia się i rozwoju wielu chorób. Wśród najsilniejszych antyoksydantów są flawonoidy.

    Tagi: antyoksydantyflawonoidystarzenie sięchoroby sercanowotwórchoroba Leśniowskiego-Crohnawrzodziejące zapalenie jelita grubegocukrzycainfekcja pęcherza moczowegosilne przeciwutleniacze

  • Piwo pasteryzowane czy niepasteryzowane? [© Nitr - Fotolia.com]

    Piwo pasteryzowane czy niepasteryzowane?

    2012-01-26

    Mit o szkodliwości konserwacji i pasteryzacji nie omija także piwa. Bardzo często podaje się, że pasteryzacja jest szkodliwa, bo jest to pewien sposób konserwacji produktu. W tym samym czasie piwa niepasteryzowane określa się jako naturalne i nieutrwalane. Tymczasem i jedne i drugie są dobre, a każde z nich ma swoje miejsce na rynku oraz swoich zwolenników. O tym, że pasteryzacja nie ma znaczenia dla smaku i jakości piwa mówi piwoznawca Maciej Chołdrych.

    Tagi: piwopasteryzacjaprodukty spożywcze

  • Oszczędzamy prąd. Jak wybrać energooszczędne AGD? [©  M. Schuppich - Fotolia.com]

    Oszczędzamy prąd. Jak wybrać energooszczędne AGD?

    2015-07-21

    Rachunki za energię elektryczną potrafią nieraz nas niemiło zaskoczyć. Istnieje jednak kilka sposobów, które pomogą nam obniżyć opłaty. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że wystarczy jedynie zmiana niektórych nawyków i przyzwyczajeń, aby zaoszczędzić w dłuższej perspektywie nawet kilkaset złotych. Bardzo ważną rolę odgrywa także wybór sprzętu RTV i AGD. Decydując się na zakup odpowiednich urządzeń pomagamy również zadbać o środowisko naturalne.

    Tagi: AGDlodówkazmywarkatelewizoroszczędzanie energii

  • Czy żywność GMO szkodzi? [© geco - Fotolia.com]

    Czy żywność GMO szkodzi?

    2011-07-23

    Obecnie coraz popularniejsza staje się modyfikacja genetyczna żywności. Jak wpłynie to na środowisko naturalne? GMO (ang. Genetically Modified Organisms) to nic innego jak organizmy zmodyfikowane genetycznie. Pojęcie nie dotyczy ludzi, a innych organizmów, które powstały na skutek krzyżowania lub rekombinacji genetycznej. Istnieją różne rodzaje modyfikacji tego typu. Do głównych należy zmiana aktywności genów, wprowadzenie ich kopii lub dołożenie obcych.

    Tagi: GMOprodukty spożywcze

  • Kwas hialuronowy - mit czy eliksir młodości dla skóry? [Fot. HQUALITY - Fotolia.com]

    Kwas hialuronowy - mit czy eliksir młodości dla skóry?

    2017-10-30

    Kwas hialuronowy występuje naturalnie w organizmie ludzkim w postaci soli sodowej. Jego podstawową funkcją jest wiązanie wody, dzięki czemu skóra jest nawilżona i elastyczna. Wspomaga także proces gojenia ran i regeneracji naskórka. Kiedy organizm jest młody wytwarza wystarczającą ilość kwasu hialuronowego, jednak z wiekiem staje się go coraz mniej. Co nam wtedy grozi i jak temu zapobiec?

    Tagi: skórakwas hialuronowystopy

  • SPA - nie tylko woda [© annelie_bayer - Fotolia.com]

    SPA - nie tylko woda

    2012-07-29

    SPA, czyli Salus per aquam oznacza zdrowie przez wodę. Tak zwykli mawiać Rzymianie, upatrując czynników zdrowotnych i poprawiających samopoczucie w działaniu wody. Przez lata, nasze (pra)babcie i (pra)dziadkowie jeździli „do wód", aby tam leczyć swoje dolegliwości. Dziś najmocniejszą stroną SPA nie jest już wyłącznie woda, ale specjaliści, którzy na co dzień doradzają kuracjuszom.

    Tagi: SPAdietadietetykwodauzdrowiskomasażodchudzanie

  • Ryzyko powodzi. Kiedy chroni ubezpieczenie? [Fot. Wildcat - Fotolia.com]

    Ryzyko powodzi. Kiedy chroni ubezpieczenie?

    2019-05-23

    W związku z ryzykiem powodzi IMGW wydał ostrzeżenia wszystkich stopni, w tym najwyższego, trzeciego, dla jedenastu powiatów na południu kraju. Przed finansowymi skutkami niszczącego działania wody właściciele nieruchomości mogą chronić swój majątek ubezpieczeniem. Do zakupu polisy na wypadek powodzi trzeba podejść ostrożnie, bo zakres ochrony znacząco różni się u poszczególnych ubezpieczycieli.

    Tagi: wodadeszczpowódźubezpieczenie

  • Tradycyjnie czy nowocześnie - w jakiej formie ziemniaki goszczą na polskich stołach? [Fot. netrun78 - Fotolia.com]

    Tradycyjnie czy nowocześnie - w jakiej formie ziemniaki goszczą na polskich stołach?

    2017-09-27

    Prawie 70% badanych, biorących udział w sondażu przeprowadzonym na potrzeby kampanii „Ziemniaki czy kartofle? Wybierz, smakuj i jedz”, deklaruje sympatię do tych produktów. Pomimo że stwarzają one szerokie możliwości kulinarne – jak twierdzi ponad połowa respondentów – najczęściej spożywane są w formie tradycyjnych ziemniaków z wody. Czy brakuje nam pomysłów na ich wykorzystanie?

    Tagi: ziemniakikartofledietaodżywianiekulinaria

  • Strony: 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43