Liczba wyników: 504
Jeśli szczepiłeś/aś się przeciw grypie, masz duże szanse na jej uniknięcie pomimo licznych przypadków choroby w twoim otoczeniu. W innej sytuacji musisz szczególnie uważać, by się nie zarazić.
Dietetycy zalecają spożywanie ryb i owoców morza przynajmniej 2 razy w tygodniu. Ale co jest ich fenomenem? Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT), a w szczególności Omega-3. Dieta z ich udziałem korzystnie wpływa nie tylko na mózg, wzrok i serce, ale również poprawia płodność, działa odmładzająco oraz przeciwdepresyjnie. Zobacz, jak ryby i owoce morza wpływają na nasze zdrowie.
Filmy "Zjawa" i "Marsjanin" zostały najbardziej docenione przez Stowarzyszenie Prasy Zagranicznej w Hollywood.
W wieku 85 lat zmarł Robert Loggia, wybitny amerykański aktor charakterystyczny włoskiego pochodzenia.
Bolesne skurcze mięśni nóg to powszechna dolegliwość, która może pojawić się u każdego z nas. Ich przyczyną jest na przykład nadmierny wysiłek fizyczny, nieprawidłowe siedzenie, niedobór soli i minerałów. Skurcze atakują nagle, trwają od kliku sekund do kilku minut, ale powoduję ból i duży dyskomfort, dlatego warto poznać kilka sposobów na tę uciążliwą dolegliwość.
Być może leczenie niewydolności serca powinno się różnić w zależnosci od płci pacjenta, mówią kardiolodzy.
Chociaż dzisiaj powszechnie wiadomo, że palenie papierosów szkodzi zdrowiu, to jednak nie wszystkich przekonuje do walki z nałogiem. W poszukiwaniu czegoś, co może złagodzić zgubne skutki palenia, uczeni natrafili na naturalny miód.
Okres jesienno-zimowy sprzyja obniżonej odporności i złemu samopoczuciu. Pamiętajmy jednak, że zdrowa dieta, bogata w witaminy, minerały i składniki odżywcze może pomóc nam w walce z nieciekawą aurą.
Problem estetyczny czy poważna choroba, czy sport chroni przed żylakami, a może wystarczy stosować specjalne rajstopy? Na przewlekłą niewydolność żylną choruje w Polsce 42 procent społeczeństwa, a wciąż nie mamy wystarczającej świadomości na ten temat.
Emerytura może być niczym wehikuł czasu - koniec pracy może oznaczać mentalne odmłodzenie.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność