Liczba wyników: 3251
Kolor skóry człowieka jest uzależniony od obecności i stężenia pigmentu o nazwie melanina. Pigment ten jest syntetyzowany przez komórki zwane melanocytami. Wraz z upływem lat i częstą ekspozycją na słońcu mechanizm barwienia skóry ulega zaburzeniu.
Demi Moore nie wyklucza, że w przyszłości po raz kolejny zostanie mamą. 46-letnia aktorka, związana obecnie z o 15 lat młodszym Ashtonem Kutcherem, wychowuje trzy córki z małżeństwa z Bruce'em Willisem. Wszystko wskazuje na to, że Moore myśli o powiększeniu rodziny.
Spożywanie nabiału jest dla naszego zdrowia istotniejsze niż sądzimy. Naukowcy odkryli, iż istnieje zależność pomiędzy obecnością w naszej diecie jogurtów i innych przetworów mlecznych a ryzykiem wystąpienia paradontozy.
Każda z nas wie jak wygląda półka z kosmetykami mamy i córki - krem przeciwzmarszczkowy walczy o miejsce ze specyfikiem do cery tłustej, maseczka dla cery trądzikowej stoi tuż obok serum dla skóry dojrzałej.
Firma Porsche odrzuciła zarzuty córki Paula Walkera o spowodowanie śmierci jej ojca.
Zakład Ubezpieczeń Społecznych przyłączy się do zbiórki pieniędzy na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Przez tydzień poprzedzający XVII finał Orkiestry pieniądze będą zbierane wśród pracowników i klientów tej instytucji.
Coroczna pogoń po sklepach w poszukiwaniu czegoś pod poduszkę lub pod choinkę zawróci w głowach Polaków kończących 2008 rok. A przecież jest proste wyjście - voucher na niezapomniane przeżycie dla męża, córki, wnuka czy przyjaciółki.
Kobiety po menopauzie, które nie dostarczają odpowiedniej ilości składników odżywczych w swojej diecie, mają zwiększone ryzyko anemii, wynika z nowych badań.
Witamina E powinna znaleźć się w diecie starszych osób - radzą naukowcy. Dowiedli oni, iż niedobory tej witaminy obniżają sprawność osób po 65 –tym roku.
Zwykło się sadzić, że tłuste jedzenie nie sprzyja zdrowiu. Najnowsze badania naukowe wykazały, że dzięki odpowiednio skomponowanej diecie można zredukować wpływ tłustych produktów na nasz organizm.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność