Liczba wyników: 204
Prawa natury nie da się obejść. Bez względu na wykształcenie, stan majątkowy czy rodzinny, określone dolegliwości wydają się nieuniknione. Tak rzecz ma się np. z menopauzą. Niektóre gwiazdy otwarcie mówią o problemach z klimakterium.
Stworzenie własnego kosmetyku przy użyciu dostępnych na rynku naturalnych substancji to przyjemność związana z używaniem preparatów o wybranych przez nas walorach pielęgnacyjnych i zapachowych. To także pewność co do ich pochodzenia i wpływu na zdrowie i urodę. Nie bez znaczenia jest też oszczędność - kosmetyki o takich walorach jak te przygotowane samodzielnie, kupione w sklepach kosztują znacznie więcej.
Wszyscy znamy imbir. Jako przyprawa, ceniony jest przede wszystkim w kuchni chińskiej i indyjskiej. Do Europy trafił wraz z innymi korzennymi przyprawami, tu używano go także jak lekarstwo.
Istnieje kilka domowych środków, które mogą pomóc zwalczyć nieprzyjemny zapach stóp.
Wszyscy znamy to aromatyczne ziele, o charakterystycznym mocnym zapachu używane w niemal każdej kuchni. Listki tymianku nadają potrawom przyjemny aromat, można je dodawać do sosów, sałatek i mięs.
Długie słoneczne dni, czas wakacji i odpoczynku już za nami. Jesteśmy pozytywnie „naładowani” wrażeniami i pełni energii. Aby zachować ten nastrój oraz wzmocnić organizm możemy wykorzystać dary natury.
Pacjentom zmagającym się z chorobą Alzheimera polecane są lecznicze zioła.
Nie tylko ciału mogą służyć aromatyczne zabiegi pielęgnacyjne. W dobie farb, lakierów i coraz bardziej zanieczyszczonego powietrza także włosy potrzebują regeneracji i to niekiedy bardzo solidnej.
Wyciąg z białej perły i wyciągi kwiatowe - tak polska marka Celia ma zamiar uderzyć w zmarszczki i inne oznaki starzenia się skóry. Seria kosmetyków CELIA de Luxe to najnowsza linia przeciwzmarszczkowa i liftingująca do pielęgnacji cery dojrzałej.
Sen jest bardzo ważny dla zdrowia. Zastosuj poniższe wskazówki, aby się wyspać i obudzić wypoczętym, z wielką energią na cały dzień.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność