Liczba wyników: 332
Polacy są coraz bardziej świadomymi konsumentami, dlatego też coraz chętniej sięgają po droższą, ale za to ekologiczną, żywność. Warto wiedzieć, że zdrowy styl życia to nie tylko robienie przemyślanych zakupów. Ale także świadomość, że proces dbania o produkty zaczyna się w domu, od odpowiedniego przechowywania. Zbyt wysoka temperatura sprawia, że jedzenie szybciej się psuje. Za niska może pozbawiać żywność cennych właściwości. W jaki sposób odpowiednio przechowywać jedzenie, aby być w 100% pewnym, że stanowi źródło wartości odżywczych?
Osoby cierpiące na problemy psychiczne odznaczają się krótszą średnią długością życia.
Stres sieje spustoszenie w umyśle i ciele. Przykładowo, wiąże się z wyższym ryzykiem depresji, chorób serca i chorób zakaźnych (bo osłabia odporność).
Kuchnia nabiera coraz większego znaczenia w naszym życiu. To nie tylko miejsce służące do przygotowania posiłków ale także przestrzeń, w której spędzamy dużo czasu, przyjmujemy gości i odpoczywamy. Zależy nam na jej maksymalnej funkcjonalności i atmosferze - to główne wnioski badania Pocket&Planet przeprowadzonego przez firmę Whirlpool w Polsce, we Francji, Włoszech, Hiszpanii i Wielkiej Brytanii.
Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka zaprasza na wystawę ,,Piękne i użyteczne. Nakrycia stołowe epoki secesji i art déco". Na wystawie prezentowane będą cenne przykłady nakryć stołowych charakterystycznych dla secesji i art déco, dla których tłem będą elementy wystroju wnętrz z przełomu XIX i XX w. oraz okresu międzywojennego. Ekspozycja zawiera ok. 200 obiektów, a celem wystawy jest przybliżenie narodzin nowoczesnego designu na przykładzie nakryć stołowych.
Przyzwyczajeni do standardowego zastosowania sprzętu AGD, niewielu z nas nie zdaje sobie sprawę jak pomocne może być zimno pochodzące z lodówki czy zamrażarki. Działa odkażająco, wydłuża datę ważności produktów spożywczych, a także żywotność ubrań i nie tylko. Zamrażarkę można również wykorzystać bardzo niekonwencjonalnie.
Już w najbliższą niedzielę, 16 października, obchodzimy Światowy Dzień Żywności. Jak wynika z raportu Federacji Polskich Banków Żywności „Nie marnuj jedzenia 2016” problem marnowania żywności dotyczy niemal 1/3 Polaków. Co trzecia osoba przyznaje się do tego, że zdarza się jej wyrzucać żywność – najczęściej są to wędlina, pieczywo, warzywa i owoce. Radzimy jak odpowiednio przechowywać i przetwarzać żywność, aby jej nie marnować.
Zgodnie z art. 1 ustawy o czasowym posługiwaniu się dowodami wydanymi przed 1 stycznia 2001 r., dokumenty, jeśli zostały wydane przed tą datą, nie stanowią od 1 kwietnia 2008 r. dokumentu stwierdzającego tożsamość.
Znani artyści zaprojektują pocztówki dla Royal College Of Art's. Przychód z wystawy zatytułowanej RCA Secret zasili cele charytatywne.
Trzy miesiące po śmierci George Michael spoczął w pokoju. Wokalistę pochowano w środę, 29 marca.