Liczba wyników: 1368
Smakosze zielonej herbaty mają wiele powodów do radości. Ich przysmak jest sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami, pomaga również wrócić do formy. Przedstawiamy powody, dla których warto wcielić go do codziennej diety.
Światowy Dzień Rzucania Palenia Tytoniu przypada zawsze w trzeci czwartek listopada. Akcja będzie obchodzona w całej Polsce. W Warszawie, 15 listopada, na placu Konstytucji otwarta zostanie uliczna Poradnia Pomocy Palącym. W ramach akcji ulicami stolicy jeździć będą tramwaje opatrzone hasłem „Tylko dla palaczy, którzy chcą rzucić palenie”, gdzie będzie można uzyskać porady jak rzucić palenie. Przejazd takim tramwajem będzie bezpłatny.
Zabiegani i ciągle zajęci marzymy o chwili relaksu, która da wytchnienie ciału, a zarazem pomoże odzyskać spokój. Kąpiel lub masaż z użyciem olejku z wyciągiem z bergamotki i zielonej cytryny pomoże odreagować stres i zregenerować siły.
Analiza 20 badań klinicznych wykazała, że zielona herbata zmniejsza ilość "złego" cholesterolu LDL. Badania przeprowadzono analizując właściwości zielonej herbaty lub kapsułek zawierających charakterystyczne dla niej związki zwane katechinami. Uważa się, że te substancje zmniejszają absorpcję cholesterolu w jelicie.
Nie od dzisiaj wiadomo, że herbata niejedno ma imię – a w zasadzie kolor i smak. Pomimo wykorzystywania tych samych liści przy produkcji zielonej i czarnej odmiany tego napoju, obydwa otrzymywane napary zasadniczo różnią się zarówno intensywnością aromatu oraz barwą. Co jest tego przyczyną?
Happylift to mało inwazyjna, bezpieczna i szybka metoda przeciwdziałania oznakom starzenia, alternatywa dla tradycyjnych operacji chirurgicznych w szczególności liftingu czy zabiegu złotych nici. Nie pozostawia śladów na skórze.
Łączy w sobie uzdrawiające właściwości czerwonego wina i zielonej herbaty. Choć wygląda niepozornie, jest skuteczna, wszechstronna i naturalnie zdrowa. Owoce aronii uważane są za najzdrowszy owoc jagodowy na świecie. Przepełnione cennymi substancjami, witaminami, mikroelementami, błonnikiem i pektynami owoce nie bez powodu nazywane są źródłem zdrowia i młodości.
„Owocami szczęścia” Chińczycy określają pistacje. Jednak nie tylko mieszkańcy Dalekiego Wschodu docenili ich walory odżywcze i kulinarne. Ten przysmak o charakterystycznej zielonej barwie znany jest w wielu regionach świata już od starożytności. Obecnie cieszy się ogromną popularnością wśród zwolenników zdrowego stylu życia.
W kuchni każdego herbacianego smakosza z pewnością znajduje się kilka gatunków tego znakomitego naparu. Najpopularniejsze odmiany to jednak bez zmian herbata czarna oraz zielona. Czy zastawialiście się kiedyś, jakie różnice towarzyszą procesowi ich produkcji? Wyjaśniamy jak wygląda proces tworzenia herbaty czarnej i zielonej.
Do wód przyjeżdżali tam Goethe, a nawet amerykański prezydent John Quincy Adams. Wkrótce z dobroczynnych właściwości cieplickich źródeł będą mogli korzystać wszyscy. W Jeleniej Górze-Cieplicach powstaną baseny termalne.