Liczba wyników: 47
Jedną z witamin, które powinny znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie jest witamina A. Wpływa ona na kondycję naszego wzroku oraz stan skóry.
Apteczne półki uginają się od zamkniętych w pudełkach i słoiczkach doustnych preparatów, które mają na celu wsparcie naszych starań o przedłużenie młodości, zdrowia, dobrego samopoczucia i sprawności. Łatwo pogubić się w tym, co tak naprawdę jest nam potrzebne na danym etapie życia. Nie warto jednak lekceważyć roli suplementacji, bo stosowana przemyślanie może naprawdę wiele zdziałać.
Czy to możliwe, że prezenty zamiast św. Mikołaja roznoszą krasnoludki? Kto w postną wigilię śmie zajadać się pieczonym prosiakiem? Dlaczego niektórzy obchodzą Święta w styczniu? Wszystkich ciekawych zapraszamy w niezwykłą podróż po Europie.
Zawarty w marchwi beta-karoten, razem z witaminami C i E, wykazuje silne działanie prozdrowotne. Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania organizmu, wzrostu odporności organizmu, poprawy wzroku. Marchew stanowi silny przeciwutleniacz chroniąc przed nowotworami, chorobom serca oraz opóźniając proces starzenia się. Jednak największe korzyści można odnieść spożywając warzywo niekrojone przed gotowaniem.
Warzywa – są pyszne i zdrowe, więc codziennie goszczą na naszych stołach. Okazuje się, że teraz możemy zaprosić je także do łazienki, bo w sklepach pojawiły się mydła produkowane z najpopularniejszych warzyw: pomidorów, ogórków i marchewki.
Poza znanymi wszystkim sokami owocowymi na sklepowych półkach możemy coraz częściej znaleźć też soki warzywne. Warto po nie sięgnąć gdyż są nie tylko pożywne ale i bogate w witaminy.
Wraz z odejściem zimy pragniemy zmienić coś w swoim wyglądzie, by z pierwszymi promieniami wiosennego słońca wyglądać i czuć się dobrze. Duży zastrzyk zdrowia i energii zapewnią nam dostępne o tej porze roku nowalijki. Finezyjnie przyrządzone i podane ucieszą wszystkie nasze zmysły.