Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania Automat do pieczenie chleba SHG BB 475 instrukcja

Liczba wyników: 463

  • Coraz częściej segregujemy śmieci. Ale i tak jestesmy poniżej europejskiej średniej [Fot. ladysuzi - Fotolia.com]

    Coraz częściej segregujemy śmieci. Ale i tak jestesmy poniżej europejskiej średniej

    2017-07-19

    Polska w dziedzinie recyklingu powinna gonić państwa starej unijnej piętnastki. Wart około 3 mld zł rynek wymaga także wprowadzenia odpowiednich regulacji. Przepisy, które pod koniec 2016 roku przyjęła Komisja Europejska, nakładają w tym zakresie surowe normy, według których już za trzy lata do przetworzenia ma trafiać połowa odpadów komunalnych.

    Tagi: śmieciodpadysegregacja śmiecisegregacja odpadów

  • Upały: domowe sposoby na puchnięcie nóg [Fot. chuugo - Fotolia.com]

    Upały: domowe sposoby na puchnięcie nóg

    2017-07-10

    Kiedy temperatury są coraz wyższe wiele osób, w szczególności kobiet, zmaga się z kłopotliwym puchnięciem nóg i stóp. Oznacza to, że nasz organizm ma problem z krążeniem płynów ustrojowych. Na takie efekty upałów najbardziej narażone są osoby z nadczynnością tarczycy oraz nadciśnieniem.

    Tagi: nogistopyobrzęk

  • Jak przechowywać chleb?  [Fot. sriba3 - Fotolia.com]

    Jak przechowywać chleb?

    2017-06-20

    Jaki chleb najbardziej lubimy? Świeży, pachnący i koniecznie chrupiący. Podawany z twarożkiem i sezonowymi warzywami to najsmaczniejsze letnie śniadanie. Zapracowani i wiecznie zabiegani, nie zawsze mamy okazję codziennie rano wybrać się do piekarni po świeżo pieczone bułeczki. Co więc zrobić, by pieczywo, które mamy w domu jak najdłużej zachowywało swoją świeżość?

    Tagi: chlebprzechowywaniepieczywo

  • 3 składniki, czyli z czego piecze się prawdziwy chleb [Fot. fabiomax - Fotolia.com]

    3 składniki, czyli z czego piecze się prawdziwy chleb

    2017-06-19

    Czasami mniej znaczy więcej, a w tym przypadku także zdrowiej. Większość ludzi z rozrzewnieniem wspomina domowy, wiejski chleb. Jednak niewielu wie, że do prawdziwego i zdrowego wypieku, który długo się nie zepsuje potrzeba tylko 3 składników – wody, mąki i soli. W wielu polskich domach jest to podstawa kuchni, więc warto dowiedzieć się, na co zwrócić uwagę przy jego wyborze.

    Tagi: pieczywochleb

  • Monitory i wyświetlacze męczą wzrok i wysuszają oczy [Fot. Antonioguillem - Fotolia.com]

    Monitory i wyświetlacze męczą wzrok i wysuszają oczy

    2017-06-14

    Suchość i zaczerwienie oczu, a także pogorszenie ostrości widzenia to objawy cyfrowego zmęczenia wzroku. Oczy muszą bowiem podejmować duży wysiłek, aby wyraźnie widzieć wszystko, co wyświetla się na monitorach. Przy wielogodzinnym wpatrywaniu się w ekrany zapominamy również o tym, że prawidłowe ich nawilżenie można utrzymać dzięki częstemu mruganiu – od 15 do 20 razy na minutę. By zapobiec cyfrowemu zmęczeniu wzroku, warto wykonywać proste ćwiczenia i stosować okulary z powłoką antyrefleksyjną o niebieskim kolorze bądź relaksacyjne soczewki kontaktowe.

    Tagi: wzrokoczy

  • Nie marnuj jedzenia. To nie jest trudne [Fot. nito - Fotolia.com]

    Nie marnuj jedzenia. To nie jest trudne

    2017-06-13

    W Polsce marnuje się blisko 9 mln ton żywności, w tym 2 miliony ton pochodzi tylko z gospodarstw domowych. Często nie zauważamy, jak dużo jedzenia wyrzucamy na co dzień, ponieważ straciło termin ważności lub zepsuło się z powodu nieodpowiednich warunków przechowywania. Jak, zmieniając drobne nawyki i przyzwyczajenia w domu, możemy wpłynąć na zmniejszenie ilości wyrzucanego jedzenia?

    Tagi: marnowanie jedzeniamarnowanie żywnościżywnośćjedzenie

  • Jak zdrowo schudnąć i nie głodować [Fot. whitelook - Fotolia.com]

    Jak zdrowo schudnąć i nie głodować

    2017-06-12

    Żeby efektywnie, ale i zdrowo schudnąć, a nie głodować, trzeba jeść chude mięso i rośliny strączkowe. Dieta taka zmniejsza apetyt oraz daje szybkie i trwałe efekty.

    Tagi: odchudzaniedietabiałkocukierkiwiwinogronabiałe pieczywo

  • Chleb razowy nie zawsze najlepszym rozwiązaniem dla zdrowej diety [Fot. arfo - Fotolia.com]

    Chleb razowy nie zawsze najlepszym rozwiązaniem dla zdrowej diety

    2017-06-11

    Pełnoziarniste pieczywo jest polecane jako zawierającie więcej błonnika i zdrowsze niż biały chleb czy bułki. Okazuje się jednak, że nie każdy musi sięgać po ten produkt, niektórzy zupełnie dobrze reagują na jego białą wersję. Naturalne bakterie występujące w jelicie są przyczyną, dla której ludzie reagują inaczej na pieczywo różnego rodzaju.

    Tagi: chlebpieczywoindeks glikemicznybłonnikdieta

  • Chleb. Źródło cennych witamin [Fot. Prostock-studio - Fotolia.com]

    Chleb. Źródło cennych witamin

    2017-06-09

    Jest jednym z podstawowych składników naszej diety. Bez względu na to, czy się odchudzasz, czy trenujesz przed ważnym maratonem lub po prostu chcesz się zdrowo odżywiać. Chleb to produkt, z którego nie powinniśmy rezygnować. Dostarcza bowiem do organizmu niezbędne składniki, dzięki którym jesteśmy pełni energii i mamy dobry humor. Jak to działa?

    Tagi: pieczywochleb

  • Czego nie wiemy o gotowaniu? Słownik trudnych terminów kulinarnych [Fot. Kzenon - Fotolia.com]

    Czego nie wiemy o gotowaniu? Słownik trudnych terminów kulinarnych

    2017-06-05

    Gotowanie jest sztuką – o tym poświadczy nie tylko renomowany szef kuchni, ale i miłośnik domowych eksperymentów kulinarnych. Jak każda dziedzina artystyczna, także przyrządzenie danej potrawy wymaga pewnej dozy finezji, którą z pewnością odzwierciedlają dość skomplikowane nazwy bardzo często przewijające się w przepisach. Czym jest flambirowanie, déglaçage, stir fry czy sous-vide? Choć metody te brzmią nieco egzotycznie, z pewnością wykorzystywane są w domowej kuchni częściej, niż można by się tego spodziewać.

    Tagi: kuchniagotowanie

  • Strony: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27