Liczba wyników: 3454
Niedawno skończyła 95 at, a ciągle jest w świetnej formie. Agnes Kaleti ma na koncie 10 medali olimpijskich, w tym pięć złotych, ciagle jest w formie i promuje gimnastykę wśród młodych adeptek sportu.
Być może otyłość i zaburzenia odżywiania, takie jak anoreksja lub bulimia, mogą być dwiema skrajnościami spektrum zaburzeń odżywiania.
Osłabienie węchu i smaku jest do pewnego stopnia związane z infekcjami COVID-19, mówią uczeni z University of California w San Diego.
Związek Liberace ze Scottem Thorsonem był niezdrowy, toksyczny, pochłaniający. Tego dowiadujemy się jednak, wyciągając logiczne wnioski, a nie z tego, co przedstawia nam Steven Soderbergh w "Wielkim Liberace".
Bezwzględnie najlepszym sposobem na kaca jest umiarkowane raczenie się alkoholem... Jeśli jest już jednak na to za późno i doświadcza się takich przykrych objawów, jak mdłości czy ból głowy, trzeba sięgnąć po środki, które złagodzą te dolegliwości. Poza określonymi lekami, pewne produkty spożywcze pomogą wrócić do formy.
Wyższy poziom psychologicznego i fizjologicznego relaksu odnotowuje się już po dziesięciu minutach masażu. Jednak i inna forma relaksu zwiększa odprężenie, choć nieco słabiej niż masowanie.
Sztuka jedzenia sushi tkwi w szczegółach. Oprócz sushi maki czy nigiri, które grają pierwsze skrzypce podczas uczty w japońskiej restauracji, serwuje się także tradycyjne dodatki, które wzbogacają doznania smakowe. Bez nich nie sposób delektować się sushi. O czym mowa?
Grzybica zaliczana jest do chorób cywilizacyjnych, a cierpi na nią aż 15-30 proc. populacji osób dorosłych. Zarazić możemy się zarówno podczas bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem, jak i w wyniku korzystania z przedmiotów codziennego użytku, które należą do osób chorych. Czym jest grzybica, jak uchronić się przed zakażeniem i gdzie szukać pomocy?
Z raportu SACN Carbonhydres and Health Report przygotowanego przez Scientific Advisory Committee on Nutrition (Naukowego Komitetu Doradczego ds. Żywienia) wynika, że spożywamy więcej cukru, niż jesteśmy w stanie spalić, czego efektem jest odkładanie tkanki tłuszczowej, niebezpieczny wzrost cholesterolu, a także próchnica, szczególnie widoczna u dzieci - które często dostają słodką przekąskę jako nagrodę za dobre zachowanie lub pozytywne wyniki w nauce. Pozostaje pytanie: czym słodzić bezpiecznie? Czy istnieje zdrowy cukier?
Dieta wzmacniająca nasze zęby powinna zawierać odpowiednie ilości składników mineralnych, a także witamin ułatwiających ich wchłanianie. W przypadku niedoboru wzrasta ryzyko stanów zapalnych i chorób dziąseł, a nawet ubytków. Jaka dieta jest dobra dla naszych zębów, a czego należy unikać?
Zapisuj przykrości i wyrzuć kartkę – tak natychmiast osłabisz gniew i złość