Liczba wyników: 3768
Poczucie szczęścia w życiu ma większy związek z tym, na ile jesteś szanowany/a i podziwiany/a przez otoczenie niż ze statusem majątkowym.
Bez wątpienia geny wpływają na naszą wagę, ale okazuje się, że to, co o tym jedynie myślimi, ma realny wpływ na to, ile ważymy.
Pięciu autorów znalazło się w finale drugiego konkursu o nagrodę im. Ryszarda Kapuścińskiego za reportaż literacki. Szansę na zwycięstwo mają Amerykanin, Białorusinka, Australijka, Szwed i Polak. Ogłoszenie nazwiska laureata - 13 maja 2011 r.
Już ponad 5 tysięcy osób zwiedziło wystawę „Europa-to nasza historia", otwartą 1 maja w Hali Stulecia we Wrocławiu. Ta multimedialna podróż po meandrach historii zjednoczonej Europy potrwa do 5 sierpnia.
9 maja 2009 w Rudzie Śląskiej wystartuje pierwsza w historii miasta żywa Biblioteka. W tym dniu każdy chętny będzie mógł zajrzeć do Biblioteki Miejskiej i wypożyczyć ciekawą osobę na półgodzinną rozmowę.
Po udanym koncercie, który odbył się 1 grudnia na warszawskim Torwarze, Jean-Michel Jarre wybiera się z kolejną wizytą do naszego kraju. Koncert odbędzie się 6 maja we wrocławskiej Hali Stulecia.
Jak zmienić grupę taryfową, ile kosztuje prąd, jak ”czytać fakturę” oraz gdzie szukać oszczędności - odpowiedzi na te i wiele innych pytań klienci Koncernu Energetycznego ENERGA SA znajdą w odnowionym serwisie internetowym firmy. Witryna została przygotowana w sposób przyjazny także dla niewidomych i osób starszych.
To, ile przybierasz na wadze w czasie swojego dorosłego życia, ma znaczenie dla ryzyka rozwoju raka w starszym wieku.
Od 25 maja do 1 czerwca w województwie dolnośląskim odbywać się będą bezpłatne badania densytometryczne oraz konsultacje lekarzy specjalistów w zakresie osteoporozy w ramach akcji „Dzień Zdrowych Kości”.
Wrocławska poetka Urszula Kozioł została tegoroczną laureatką Wrocławskiej Nagrody Poetyckiej Silesius za całokształt twórczości. Nagrodę odbierze 7 maja podczas uroczystej gali we Wrocławskim Teatrze Współczesnym.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność