Liczba wyników: 312
W podróżach kulinarnych czas na winogrona. Dla większości z nas to wyłącznie owoce deserowe, jednak zgodnie z tradycjami kuchni śródziemnomorskiej, są one ważnym składnikiem zarówno pikantnych przystawek, jak i dań głównych. Dla tych, którzy pragną odkryć smak winogron w potrawach z krajów, gdzie jest ich najwięcej, przedstawiamy 3 przepisy na każdą porę dnia.
Transportuje składniki po całym organizmie i go odżywia. Dostarcza komórkom ciała tlen oraz niezbędne substancje, zabiera natomiast nieprzydatne produkty przemiany materii. Reguluje temperaturę ciała oraz bierze udział w procesach obronnych organizmu. Krew, synonim i źródło życia, musi być w zawsze w doskonałej kondycji. Jak poprawić jej parametry? Co z weganami i wegetarianami?
Wiosną na nowo odkryj swoje piękno. Obudź promienną, rozświetloną skórę, błysk w oku i odśwież makijażem swój wygląd – bez względu na wiek. Oto kilka porad eksperta - wizażystki i założycielki autorskiej szkoły makijażu, Agnieszki Brody.
W kuchni jest niezbędna, bo stanowi podstawowy składnik większości polskich potraw i tych obiadowych, i deserowych. Można ją jednak zastosować na niekulinarne sposoby - mąka (pszenna, żytnia, ryżowa lub ziemniaczana) ma wiele właściwości.
Linie Wenus, marionetki, chomiki… czy szukając sposobów na walkę z oznakami starzenia macie czasem problem z nazewnictwem? Zmarszczki mogą przecież występować na różnych obszarach twarzy, a dokładne ich opisanie stanowić nie lada problem.
W Polsce, pomimo stale malejącej liczby zachorowań na raka szyjki macicy, odnotowuje się jeden z wyższych wskaźników umieralności wśród państw Europy Centralnej. Oznacza to, że wśród Polek rośnie świadomość regularnych badań profilaktycznych. O ich konieczności przypominają organizatorzy kampanii „Dla niej. Możemy więcej” w Tygodniu Profilaktyki Raka Szyjki Macicy.
Jest niemal w każdej lodówce i dla wielu stanowi nieodzowny składnik kanapek, ale to nie wszystko - masło, bo o nim mowa, może być bardzo użyteczne nie tylko przy kulinarnych przedsięwzięciach.
Kupujemy specjalne pojemniki lub woreczki i dbamy o to, by kostki lody były gotowe na sobotni wieczór do drinków. Latem chętnie dodajemy je niemal do wszystkich napojów. Lód ma jednak o wiele więcej zastosowań - poniżej przedstawiamy listę tych niestandardowych, ale bardzo użytecznych.
Niesprzyjająca aura za oknem sprawia, że nasz organizm spowalnia. Zarówna kondycja fizyczna, jak i psychiczna doświadczają jesieni – w rezultacie pojawia się charakterystyczna dla tej pory roku chandra. O sposobach na przetrwanie tego trudnego momentu opowiada Agnieszka Piskała, koordynatorka III edycji programu Natalia Honorata Witalna.
Od jakiegoś czasu zielona herbata stanowi prawdziwy dietetyczny hit. Jest szeroko polecana, ponieważ - jak wykazały liczne badania - sprzyja ochronie przed wieloma problemami zdrowotnymi i na różne sposoby pomaga organizmowi lepiej funkcjonować. Zielona herbata może mieć jednak o wiele więcej zastosowań.