Liczba wyników: 158
Sól jest produktem krystalizacji wód morskich lub słonych jezior, a jej historia sięga milionów lat wstecz. Istnieje wiele rodzajów soli. Najbardziej znana to oczywiście sól kuchenna, ale nie mniej popularne są sole kąpielowe.
Kobiety - szczególnie przed wakacjami - uparcie „testują" na sobie różne diety „cud", które kuszą szybkim pozbyciem się nadmiaru kilogramów. Pierwsze efekty bywają zauważalne już po kilku tygodniach, a nawet dniach, lecz zaraz potem stara waga powraca, do tego często z naddatkiem.
Naturalne olejki roślinne wpływają na nasz nastrój, nasze poczucie estetyki, dlatego też esencje roślinne o unikalnych właściwościach stają się integralną częścią naszego życia. O korzyściach płynących ze stosowania olejków wiedzieli już starożytni Egipcjanie.
Wiosna to pora roku, w której, osłabiony po zimowych miesiącach, organizm wymaga wzmocnienia. Aby pomóc wrócić mu do formy warto wypróbować regenerująco - wzmacniające preparaty zawierający torf.
Naukowcy z różnych ośrodków medyczno-badawczych w Izraelu i Stanach Zjednoczonych (1) przeprowadzili badania możliwości leczenia chorób neurodegeneracyjnych za pomocą neuronowych komórek macierzystych. Okazało się, że taka terapia może doprowadzić do rozwoju nowotworu w organizmie pacjenta.
Kiedy pytam Alinę Solecką z Radomia, która dzisiaj żyje dzięki nerce oddanej jej przez młodszego brata Leszka, jak scharakteryzowałaby dawcę, pada natychmiast odpowiedź: - Dawca to osoba o silnej psychice, bo świadomie pozbywa się ze swojego organizmu zdrowego, dobrego organu, z którym ja mogłabym dalej żyć...
Śmiech stanowi „mini aerobik” dla naszego ciała, jeśli chcesz schudnąć, śmiej się jak najdłużej i najgłośniej, polecają naukowcy.
Zespół naukowców z różnych placówek testuje nowy lek na raka. Medykament stymuluje układ odpornościowy, czego efektem jest powstrzymanie rozwoju guzów.
Podobno najlepsze są na placu Pigalle, ale i w naszych sklepach można już kupić kasztany jadalne – w postaci naturalnej, do bezpośredniego spożycia, kandyzowane albo w postaci kremu czy puree. Warto się do nich przekonać, bo są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, a w Polsce wciąż mało znane.
Jesień to „ostatni dzwonek”, aby pomyśleć o wzmocnieniu odporności - tym bardziej, iż może osłabiać ją nasze gorsze samopoczucie. Spadek temperatur, ograniczony dostęp do światła słonecznego oraz powrót do rutynowych obowiązkówi związany z nimi stres, stanowią poważne zagrożenie dla prawidłowego funkcjonowania naszego systemu immunologicznego.
Starszy wiek – kolejne pokolenia uważają, że zaczyna się później