Liczba wyników: 16487
Ludzie są najważniejszą wartością w firmie. To od nich zależy rozwój biznesu i tworzenie przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa. Dlatego, aby pozyskać i utrzymać pracowników firmy przywiązują coraz większą wagę do budowania marki dobrego pracodawcy. Co kryje się pod tym pojęciem i co proponują organizacje by mieć u siebie najlepszych pracowników?
Warto zmniejszyć ilość cukru w diecie, bo osłabia pamięć i zdolność uczenia się.
Tradycyjne perfumy i biżuteria, ale także lot widokowy samolotem czy balonem, skok na bungee lub jazda samochodem terenowym. Polki wybierają coraz bardziej oryginalne i zaskakujące prezenty. Ekstremalne lub przyjemne doznania to ciekawa alternatywa dla tych tradycyjnych podarunków otrzymywanych od lat.
Biało-złota czy niebiesko-czarna? Pytanie o kolor sukienki zawładnęło światem i wyobraźnią tysięcy osób. Problematyczne pytanie podzieliło nawet Kim Kardashian i Kanye Westa oraz specjalistów od wizerunku. Jak więc pogodzić zainteresowanych?
Nawet jeśli nie masz ochoty na coś słodkiego, możesz dostarczać organizmowi więcej cukru niż myślisz. Niektóre produkty w sposób oczywisty kojarzone są z cukrem, np. ciasta, ciastka czy cukierki, inne jednak wydają się należeć do grupy niesłodkich artykułów, tymczasem w istocie mogą stanowić prawdziwą bombę węglowodanową.
Cukier, i ten znajdujący się naturalnie w różnych produktach, i ten dodawany, ma wiele różnych form. Współczesny przemysł spożywczy często wykorzystuje syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy (high fructose corn syrup, HFCS) - jaki ma wpływ na organizm?
Niewystarczająca wiedza konsumentów dotycząca cukrów zawartych w sokach owocowych przyczynia się do rozpowszechniania mitów na ten temat. Wiele osób sądzi, że sok owocowy zawiera cukier dodany. Tymczasem cukier w soku owocowym pochodzi wyłącznie z owocu, z którego sok ten wyciśnięto.
Od lat nie cichnie dyskusja na temat cukru. Jego przeciwnicy obarczają go winą za nadwagę, cukrzycę, próchnicę, osteoporozę i wiele innych zaburzeń. Te krzywdzące oskarżenia zrodziły mity, które trzeba wreszcie obalić – uważa specjalista ds. żywienia Agnieszka Piskała. Autorka raportu „Uczymy jak słodzić” podkreśla, że produkty zawierające cukier mogą być elementem zdrowej i zbilansowanej diety połączonej z aktywnym trybem życia.
To, na ile lat wyglądasz, zależy od poziomu cukru we krwi. Badania wskazują, że większa ilość glukozy we krwi może postarzać.
Cukier nie poprawia nastroju, a może sprawić, że ludzie będą mniej czujni i bardziej zmęczeni po jego zjedzeniu.