Liczba wyników: 123
Nick Cave zaśpiewał gościnnie w piosence "Our Lady Of Light" debiutującego wykonawcy ukrywającego się za pseudonimem Ratso.
Nadmierna potliwość odbiera ludziom pewność siebie. Spocone dłonie zawstydzają podczas powitania. Plamy pod pachami potrafią zniszczyć najpiękniejszą kreację. Pocimy się gdy jest nie tylko gorąco, ale także gdy denerwujemy się lub uprawiamy różne aktywności. Jeśli potu jest znacznie więcej to sygnał, że możemy cierpieć na nadpotliwość. Wówczas warto sprawdzić czy nie jest ona efektem problemów zdrowotnych i zastanowić się nad skorzystaniem z zabiegów redukujących nadpotliwość.
Okres jesienno-zimowy do czas wzmożonej podatności na przeziębienia. Aura jest nieprzewidywalna, występują duże wahania temperatur i nagłe załamania pogody, a układ immunologiczny zmuszony jest toczyć nieustanną walkę z wirusami i infekcjami, które tylko czekają, żeby zmusić nas do pozostania w łóżku. Recepta na chorobę jest prosta – wystarczy nie chorować. Tylko jak to zrobić?
Kurczak Czkmeruli, pierożki Chinkali, sos Adżika i chrupiące Chaczapuri z serem. Kuchnia kaukaska to zdrowa i przyjemna odmiana od burgerów, potraw włoskich czy dań pochodzących z kuchni azjatyckiej. Jest unikalnym połączeniem smaków, których nie spotkamy w żadnej innej kuchni. Niezwykłe dania składają się z wyjątkowych kompozycji składników: aromatycznych przypraw, mięs, a także regionalnych owoców i warzyw. Sprawdź, co warto zjeść, by zasmakować smaków prawdziwej kuchni kaukaskiej.
Nagły spadek temperatury, deszcz i zimny wiatr mogą być przyczyną pierwszych, jesiennych przeziębień. Kiedy zaczynamy czuć się gorzej, szukamy wsparcia w lekarstwach i suplementach, które zgodnie z zapewnieniami producentów, mają szybko przywrócić nam zdrowie. Warto jednak zawczasu zatroszczyć się o organizm i wspomóc go naturalnymi witaminami, pochodzącymi z owoców.
Gdy nadchodzi jesień, nasz organizm powoli przestawia się na tryb „trzeba przetrwać tę zimę”. A my coraz częściej mamy ochotę na ciepłe, słodkie i wysokokaloryczne potrawy. Jak uniknąć nadprogramowych kilogramów i zachować dobrą formę aż do wiosny?
Jesienne wieczory filmowe lub leniwe popołudnia z książką i kubkiem gorącej herbaty to idealna okazja do przegryzania drobnych przekąsek. Aby oprzeć się pokusie sięgnięcia po chipsy czy czekoladki, warto poznać kilka domowych receptur na chrupiące, niezwykle smakowite i korzystniejsze dla naszego zdrowia smakołyki. W ten sposób przygotujemy rarytasy wolne od niezdrowych dodatków i stanowiące połączenie naszych ulubionych smaków.
Decydującą szczyptą, która kształtuje finalny smak potraw, jest najczęściej starannie skomponowana mieszanka przypraw. Niemniej poza aromatycznymi ziołami, równie duży wpływ na oblicze dania mogą mieć nasiona. Niepozorne ziarenka nie powinny być traktowane w kuchni z pobłażliwością, ponieważ są zarówno apetyczne, jak i pełne cennych dla zdrowia dobrodziejstw.
Ciecierzyca to roślina strączkowa, niezwykle popularna w kuchni bliskowschodniej. Jest podstawą uwielbianego przez mieszkańców tego regionu hummusu czy falafla. Coraz większe uznanie zdobywa także w naszym kraju. Zobacz, dlaczego warto włączyć ją do codziennego menu, oraz w jaki sposób przygotować proste dania z jej dodatkiem.
Kuchnia tajska to kwintesencja kulinarnych kontrastów, która w fenomenalny sposób łączy w sobie pozornie niemożliwe do pogodzenia aromaty. Nie tylko wśród miłośników krewetek wspomnienie tajskich specjałów powoduje dreszczyk emocji. Także wielbiciele egzotycznych podróży smakowych oraz ciekawych komponentów powinni zdecydowanie zasmakować delicji z dawnego Syjamu. Jaki jest klucz do odwzorowania tajskich potraw z wykorzystaniem dostępnych składników?