Liczba wyników: 19798
Mia Farrow ujawniła, że jej syn Ronan, może być potomkiem jej pierwszego męża, legendarnego piosenkarza Franka Sinatry, a nie Woody'ego Allena.
Oparta na faktach historia miłości kobiety z Europy i tubylca z Afryki, nawiązująca do filmów "Pożegnanie z Afryką" i "Nigdzie w Afryce". Carol nawet nie przypuszczała, że wycieczka do Kenii wywróci do góry nogami całe jej życie. Bez pamięci zakochuje się tam w masajskim tancerzu, a wkrótce potem decyduje się zerwać ze swoim dotychczasowym życiem i związuje się z czarnoskórym mężczyzną.
Biała herbata powstaje z młodych, wiosennych pączków rośliny, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Uprawia się ją jedynie w Chinach i na Sri Lance, a jej produkcja jest limitowana i odbywa się według tradycyjnych, bardzo rygorystycznych zasad. Dlatego biała herbata stanowi najdroższy, najrzadziej spotykany i cieszący się największym uznaniem gatunek. Jej dobroczynne właściwości wykorzystywane są zarówno w medycynie jak i kosmetyce.
„Biała Maria" - nowa książka wybitnej polskiej pisarki i reportażystki Hanny Krall trafiła do księgarń 4 maja. Publikacja ukazuje się nakładem Świata Książki.
Biała, czerwona, włoska, pekińska. Tylko kapusta ma zdolności regulowania ciepłoty ciała. Korzystnie wpływa na włosy, paznokcie i skórę. Łagodzi bóle reumatyczne, spowalnia procesy starzenia oraz rozwój nowotworów. Sok ze świeżej główki ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.
Jeśli należymy do grona wielkich miłośników zapiekanego w piecu wytrawnego ciasta z dodatkami, poznając różne rodzaje pizzy będziemy mogli poszerzyć swój kulinarny repertuar. Choć na co dzień posługujemy się tylko jednym, ogólnym określeniem tego wywodzącego się z kuchni włoskiej przysmaku, tak naprawdę rozróżnia się nawet kilkanaście jego odmian. Jak się okazuje, Margherita to zaledwie wierzchołek smakowej góry lodowej.
Na rynku kosmetycznym glinka wykorzystywana jest do pielęgnacji ciała i włosów dopiero od niedawna, choć jej właściwości lecznicze są znane już od tysięcy lat. Obecnie jednak coraz częściej sięgamy do darów dawanych nam prosto od natury i czerpiemy z niej to, co najlepsze.
Jak wynika z danych BIK, w portfelach Polaków znajduje się ponad 6 mln kart kredytowych. Choć jest to narzędzie, które w rękach świadomego użytkownika potrafi być finansowym atutem, to jego niewłaściwe wykorzystywanie może prowadzić do spirali zadłużenia. Kiedy warto używać karty kredytowej, a kiedy lepiej nie wyjmować jej z portfela?
Biała herbata uważana jest za najszlachetniejszy, bo najrzadziej spotykany gatunek.
W XXI wieku sól można znaleźć prawie wszędzie; jest ona dostępna niemalże w każdym gotowym lub półgotowym produkcie spożywczym, przyzwyczajając konsumentów do swojego intensywnego smaku. Produkty mniej słone zwykło się uważać za mdłe i pozbawione aromatu.
Światło o niskiej intensywności może leczyć przewlekły stres i depresję