Liczba wyników: 331
Ozzy Osbourne opublikował numer "Under The Graveyard".
Zabiegi medyczne wzbudzają niepokój i w związku z tym wielu pacjentów otrzymuje leki osłabiające lęk. Okazuje się, że muzykoterapia może być równie dobrym środkiem uspokajającym.
Czternasty album Madonny, "Madame X", ukaże się 14 czerwca. Pierwszym singlem promującym wydawnictwo jest "Medellin" z gościnnym udziałem Malumy.
Andrzej Piaseczny zaprezentował klip do piosenki "Słowa" z najnowszej płyty "25+".
Piosenka, którą Bruce Springsteen napisał 18 lat temu do "Harry'ego Pottera" w końcu doczekała się premiery.
15 lutego TVP zadecydowała, że reprezentantem Polski na Eurowizji w Tel Avivie będzie zespół Tulia. Grupa wykona nową, przygotowaną na konkurs wersję piosenki "Pali się" – "Fire of Love (Pali się)".
Żyją statystycznie dłużej, a ich przewidywana długość życia do 2050 roku ma wzrosnąć o kolejne 6 lat. Ich świadczenia emerytalne są niższe średnio 32 proc. od świadczeń otrzymywanych przez mężczyzn i choć mają prawo przejść na emeryturę w wieku 60 lat (mężczyźni w wieku 65 lat) to często pozostają aktywne zawodowo lub dorabiają do emerytury. Jakie są polskie seniorki? Jakim budżetem domowym zarządzają? Jak spędzają czas wolny i z jakimi dolegliwościami zdrowotnymi zmagają się najczęściej?
W niedzielę 9 grudnia wchodzi w życie nowy roczny rozkład jazdy pociągów. W wielu regionach Polski zostaną wprowadzone zmiany w kursowaniu pociągów regionalnych m.in. w zakresie relacji oraz ilości połączeń.
Porozmawiaj z notariuszem, jak zadbać o bezpieczeństwo swojego majątku – to hasło przewodnie tegorocznej, 9. edycji Dnia Otwartego Notariatu, która odbędzie się w sobotę 24 listopada 2018 r. Tego dnia w 19 miastach Polski w godzinach 10-16 niemal 200 notariuszy będzie udzielać informacji prawnych.
"Srebrna gospodarka wobec wyzwań starzejącego się społeczeństwa" - tak brzmi hasło III Dni Gerontologii, które w tym roku odbedą się w dniach 25-26 października 2018 r. w Centrum Kształcenia Ustawicznego Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność