Liczba wyników: 1501
Badania uczonych z George Mason University w Wirginii w USA dały zaskakujące wyniki - kobiety, które urodziły dzieci, starzeją się szybciej niż bezdzietne panie.
Tom Hanks nie wyda fortuny na tegoroczne prezenty. Ujawnił, że żonie kupi pod choinkę toster lub urządzenie do gotowania ryżu.
Tom Hanks nie poddał się hollywoodzkiemu trendowi krótkich małżeństw. Niedawno świętował ćwierćwiecze swojego związku.
Tom Hanks wyjawił, że choruje na cukrzycę typu 2, a z podwyższonym poziomem cukru we krwi zmaga się od ponad 20 lat.
Choć może się to wydawać dziwne, odczuwanie głodu to tylko jeden z powodów, dla których sięgamy po jedzenie. Tymczasem ich lista jest dłuższa, a gdy się nasilają czy powtarzają, mogą prowadzić do zaburzeń odżywiania czy problemów z wagą. Dowiedz się, dlaczego np. jesz więcej lub częściej niż potrzebujesz.
Wydłuża się lista chorób spowodowanych hałasem. Rokrocznie kolejne badania dowodzą, że niewiele czynników zewnętrznych ma na nas porównywalnie negatywny wpływ. Gorszy jest tylko smog. Przed przypadającym 25 kwietnia Międzynarodowym Dniem Świadomości Zagrożenia Hałasem, radzimy jak się przed nim ochronić.
Jesień i zima to nie tylko długie wieczory i chłodne dni, to również czas kiedy na straganach nie ma już tylu kolorowych, świeżych warzyw i owoców. Nasz organizm jednak wciąż potrzebuje witamin. Szczególnie nasze oczy, które jesienią i zimą są narażone na mróz, wiatr, odbijające się od śniegu ostre słońce, potrzebują właściwej diety.
Z okazji Międzynarodowego Dnia Osób Starszych dla warszawskich seniorów i przedstawicieli organizacji działających na ich rzecz organizowany jest „Dzień Leczenia Słowem”. W ramach tej inicjatywy w dniu 26 września przewidziano specjalne warsztaty, które mają koncentrować się na sile słowa, pokaz sekretów ziołowej natury oraz recital piosenek Agnieszki Osieckiej.
24 lipca Jennifer Lopez skończyła 45 lat. Amerykańskie media podkreślają, że dojrzałość służy piosenkarce - wygląda młodo i ciągle bardzo sexy.
Amber Heard wniosła pozew o rozwód z Johnnym Deppem.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność