Liczba wyników: 4710
Od wielu lat zachwyca oryginalnym głosem o pięknej barwie, wkrótce będziemy mogli usłyszeć go na żywo - Leonard Cohen, jeden z najsłynniejszych kanadyjskich artystów, 1 października wystąpi na koncercie w warszawskim Torwarze.
Goran Bregovic, jeden z najbardziej znanych muzyków w Bałkanach miał w czwartek groźny wypadek. W wyniku upadku z drzewa odniósł poważny uraz kręgosłupa – podała agencja Tanjug.
Za piosenki wykonywane na lokalnych uroczystościach czy festynach ludowe zespoły powinny płacić, uważa ZAiKS (Związek Autorów i Kompozytorów Scenicznych). Licencja na jeden festyn kosztuje od 150 do 300 złotych.
Grasica, narząd pełniący ważną rolę w procesie produkcji i dojrzewania limfocytów to jeden z najważniejszych elementów układu immunologicznego. Naukowcy odkryli w jaki sposób powstrzymać starzenie się grasicy.
W wieku 87 lat zmarł Marek Edelman - jeden z przywódców powstania w warszawskim getcie, powstaniec warszawski, działacz opozycji demokratycznej w czasach PRL.
Jeden z zakładów pogrzebowych w Irlandii Północnej oferuje usługę w postaci obejrzenia ostatniej drogi członka rodziny, bądź znajomego na żywo w Internecie.
Ci wszyscy, którzy będą w nadchodzące święta na dyżurze, służbie, w podróży, chorobie, daleko od kraju, kościoła, radia i telewizora także mają możliwość uczestniczenia w pasterce i świątecznej mszy. Potrzebny będzie do tego… komputer lub telefon komórkowy.
Badania przeprowadzone przez jedną z wiodących stron brytyjskiego Internetu wykazało, że 74% kobiet kłamie na temat swoich wymiarów, większość pań twierdzi, że mają o jeden rozmiar mniej niż w rzeczywistości.
29 września w Fabryce Trzciny odbędzie się premierowy koncert rozpoczynający trasę Łukasza L.U.C Rostkowskiego „39/89 Zrozumieć Polskę". W ramach projektu artysta zaprezentuje spektakl muzyczny, będący podróżą przez trudne półwiecze polskiej historii - lat 1939-1989.
We wtorek, 28 października, w wieku 68 lat zmarł Witold Pograniczny, dziennikarz muzyczny, jeden z prekursorów rock & rolla w Polsce - informuje radiowa „Trójka”.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność