Liczba wyników: 344
Dlaczego na skórze pojawiają się rozstępy i czemu tak trudno się ich pozbyć? Dlaczego mają je także szczupłe kobiety i czy można im zapobiegać?
Kawa sama w sobie zawiera niewiele kalorii. To dodatki, które do niej wybieramy nie sprzyjają naszej diecie. Mleko, cukier, syropy i sosy smakowe czy bita śmietana znacząco podnoszą wartość kaloryczną napoju. Jak skomponować składniki, by napój był słodki, a mniej tuczący podpowiada Marzena Brzezińska, dyplomowany dietetyk Star Fitness.
Najbardziej przepyszny dzień roku już niebawem. A czy pyszniej zawsze musi oznaczać bardziej słodko? Niekoniecznie. Równie wyśmienity i sycący Tłusty Czwartek celebrować możemy w nieco innej wersji. Wśród przepisów nie bazujących tylko i wyłącznie na słodkości znaleźć możemy zarówno propozycje wytrawne, jak również takie, które zachwycą nas swym smakiem mimo braku dodatku cukru.
Do sieci trafił wypełniony muzyką spot promujący film "Mamma Mia! Here We Go Again". Poza tytułowym przebojem w klipie, który miał premierę w jednym z bloków reklamowych podczas transmisji gali wręczenia Grammy, słyszymy też inny przebój zespołu ABBA, "Fernando", który śpiewa Cher. Wideo znajduje się poniżej.
Zapach pieczonego chleba, smak świeżo upieczonej chrupiącej skórki, kromka chałki z grubą warstwą zimnego masła, maślana bułka maczana w gorącym mleku. Często w chlebie zapisane są historie, te małe - rodzinne, jak i te większe, wpisane w nasze dzieje.
Zniechęceni niepowodzeniami w realizowaniu noworocznych postanowień coraz częściej z nich rezygnujemy i od razu poddajemy się walkowerem. Dlaczego nie udaje się ich spełnić? Bo zwykle chcemy osiągnąć zbyt dużo i zbyt szybko. Efekty? Podobne jak w przypadku nierozsądnego odchudzania i bolesnego efektu jo-jo. Zamiast porywać się z motyką na słońce lepiej… złe nawyki zmieniać w dobre małymi kroczkami. Oto 12 kroków, które w ciągu 12 miesięcy pozwolą nam zacząć prowadzić zdrowy styl życia.
Co kraj, to obyczaj. Stare, ludowe porzekadło możemy odnieść również do celebrowania świąt Bożego Narodzenia. Zastanawialiście się kiedyś, jakie potrawy królują na wigilijnych stołach w innych częściach świata? Dlaczego tradycja przechowuje pamięć o określonych potrawach bożonarodzeniowych? Zapraszamy na kulinarną podróż dookoła świata.
Apetyczne smażone karpie, pachnąca kapusta, bajecznie słodkie makowce – Boże Narodzenie to ogromne wyzwanie dla osób cierpiących na cukrzycę. Jak przetrwać święta bez uszczerbku na zdrowiu?
Boże Narodzenie to czas spotkań z najbliższymi przy obficie zastawionych stołach. Kolacja wigilijna, świąteczne śniadania i obiady to czas pokus, kiedy trudno odmówić sobie choćby spróbowania smacznie wyglądających i pachnących potraw. W wielu domach dominują ciężkostrawne dania, którym często towarzyszą niezdrowe napoje. Choć podczas świąt ciężko kontrolować kalorie, zdradzamy 12 sposobów, jak bez wielkich wyrzeczeń uniknąć skoków wagi. Dzięki nim bez wyrzutów sumienia założysz wymarzoną sylwestrową kreację.
Obok dzielenia się opłatkiem i składania bliskim życzeń, spożywanie potraw wigilijnych to najważniejszy bożonarodzeniowy zwyczaj. W każdym regionie lista dań jest mniej więcej stała. Tradycja w niewielkim stopniu mówi jednak o tym, czym je popijać. Z powodzeniem można sięgnąć po herbatę i kawę.
Zespół policystycznych jajników sprzyja problemom z pamięcią i myśleniem