Liczba wyników: 720
Wyrzuć prostownicę, pogódź się z naturalnymi falami i wicherkami, włosy zafarbuj na kolor podobny do naturalnego. W nadchodzącym sezonie modna będzie zaplanowana niedoskonałość. Szaleństwa na głowie zostaw sobie na Sylwestra... Trendy we fryzurach i kolorach włosów zdradza ekspert Oskar Bachoń.
Stworzenie makijażu typu nude polega na wydobyciu naturalnego piękna przy użyciu kolorów natury takich jak karmel, piasek, oliwka, khaki oraz różne odcienie beżów i brązów. Według stylistów właśnie taki trend będzie obowiązywał przez najbliższe miesiace.
Co zrobić z włosami, które siwieją, to znaczy - tracą swój naturalny kolor, blask i elastyczność? Sposobów na rozwiązanie tego problemu jest kilka. Jednak najlepiej po pomoc udać się do profesjonalisty, który zadba, by włosy były i zdrowe i piękne. Kilkoma cennymi radami dzieli się ekspert Oskar Bachoń.
Określa się je mianem „nerwowego", ale też „radosnego". Chwali za niesamowity kolor i niepowtarzalny smak, a wytyka „cierpkość" i brak dojrzałości. Ma swoich zagorzałych wielbicieli i równie zajadłych przeciwników. W ciągu ostatnich lat z lokalnej tradycji stało się światową ikoną, wspieraną przez potężną machinę marketingową. Już w najbliższy czwartek swoją krótką ale głośną karierę rozpocznie tegoroczne Beaujolais Nouveau.
Zdrowy tryb życia, naturalne produkty i ekologia, to tematy aktualne nie od dziś. Kurs na kolor zielony przyjmuje coraz więcej osób. Kupujemy zdrowe produkty żywnościowe, które nie zawierają substancji chemicznych i konserwantów. Szukamy warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wyhodowanych bez użycia pestycydów. Wybieramy produkty oparte na bazie naturalnych składników. Wyjeżdżajmy na ekologiczne wakacje do gospodarstw wiejskich prowadzących agroturystykę. Wszystko po to, żeby polepszyć kondycję swojego organizmu.
Owsianka na mleku roślinnym, kasza jaglana z dodatkiem warzyw i kurkumy - topowe ubiegłoroczne pozycje kulinarne odzwierciedlały trend dbania o zdrowie i o to, co jemy. A jakie nowości pojawią się na naszych talerzach w tym roku? Fleksitarianizm, Slow Food, kuchnia azjatycka, jedzenie sezonowe i kulinarne eksperymenty - moc kolorów, smaków i doznań gwarantowana.
Dbając o zdrowie naszych zębów powinniśmy zwrócić również uwagę na to co jemy, zwłaszcza w okresie letnim, kiedy dieta jest znacznie bogatsza. Za niektórymi produktami wręcz nie przepadają nasze zęby. Oto kilka wskazówek, jak możemy zadbać o kolor uzębienia i co zrobić gdy pojawią się już przebarwienia.
Kawowi smakosze mówią, że przygotowanie espresso przypomina malowanie obrazu - na ostateczny efekt ma wpływ kompozycja wielu kolorów. Podobnie jest w przypadku kawy, gdzie aromat każdej filiżanki zależy od szeregu czynników. Podstawowa wiedza z tej dziedziny pozwoli nam przygotować małą czarną, której smak przywoła klimat włoskiej kafejki.
Kolor czarny kojarzy się nam często ze smutkiem, żałobą i wyciszeniem. Również w ubraniach traktowany jest raczej jako "barwa ochronna" i na pewno nie kojarzy się z wiosną, zdominowaną w modzie przez pastele lub kolory jasne i zdecydowane. Ale czy da się nosić czerń wiosną, nie wzbudzając współczucia lub zdziwienia naszego otoczenia? Przekonajmy się.
Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że warzywa i owoce zawierają w sobie bogactwo witamin. W zależności jednak od kolorów, naturalne przekąski posiadają odmienne składniki odżywcze. Unikalna paleta barw tych produktów może być dla nas doskonałą wskazówką w czasie robienia zakupów. Co mówią kolory o warzywach i owocach, które spożywamy na co dzień?