Liczba wyników: 3827
Komosa ryżowa może być świetnym składnikiem pieczywa i ciastek - produkty z niej są bogate w błonnik i białko. A wyroby z jej zawartością nie tracą na smaku.
Nie ma lepszego sposobu na zachowanie pełni smaku i aromatu grzybów niż suszenie. Suszone grzyby zachowują wszystkie walory świeżego produktu, a do tego łatwo je przechowywać.
Język jest niezbędny do mówienia, jedzenia czy odczuwania smaku. Co więcej, jego wygląd np. kolor czy obecność nalotów może wiele powiedzieć o twoim zdrowiu.
Zgodnie ze statystykami Amerykańskiego Centrum Kontroli Chorób i Prewencji (CDC), na bardzo zły stan uzębienia narzeka 16 proc. palaczy, którzy aż 4 razy częściej niż osoby niepalące zapadają na choroby jamy ustnej. Stany zapalne dziąseł i języka, suchość w ustach, a nawet nowotwory – to tylko niektóre z nich. Co tak naprawdę dzieje się w ustach palacza i jakich dolegliwości możemy uniknąć, jeśli pożegnamy się z nałogiem?
Katar infekcyjny i alergiczny na pierwszy rzut oka wydaje się być prawie taki sam. Ale wiemy, że „prawie” robi dużą różnicę. W obu przypadkach na początku obserwujemy obecność wodnistej wydzieliny, intensywne kichanie oraz uczucie zatkanego nosa z upośledzeniem węchu. Często towarzyszy temu uczucie zmęczenia i osłabienia. I to są wspólne cechy obu stanów kataralnych. Przyczyny pojawienia się problemu i sposoby przeciwdziałania są jednak zupełnie inne.
Cebula i czosnek kojarzą się raczej ze wzbogacaniem smaku potraw lub naturalną pomocą przy przeziębieniu, ale mogą również sprzyjać ochronie przed poważną chorobą, jaką jest rak żołądka.
Jest świetnym dodatkiem do sosów, frytek, mięsa, etc. Przydaje potrawie smaku, a ponieważ zaiwera likopen, silny przeciwutleniacz, może poprawić stan zdrowia - zobacz, jak jeszcze wykorzystać ketchup.
Rozkosz smaku, tajemnica wiecznej urody i zdrowia... zamknięta w złotej puszce. Czy jest naród, który dorównałby Grekom w tworzeniu afrodyzjaków?
Czosnek - ludzie albo kochają, albo nienawidzą jego smaku, ale jedno jest pewne, nikt nie lubi zapachu oddechu po zjedzeniu tego warzywa. Teraz znaleziono nowe rozwiązanie problemu halitozy.
Wielu ludzi umieszcza w swojej diecie nadmierną ilość soli, choć lekarze alarmują, że zwiększone jej spożycie podnosi ciśnienie krwi, uszkadza serce oraz nerki. Okazuje się jednak, że konsumowanie soli ma także pozytywne aspekty, obok wzbogacania smaku potraw, przyczynia się do zniwelowania objawów stanów depresyjnych.
Nowo opracowana wkładka do butów zmniejszy ryzyko owrzodzeń u diabetyków