Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania sucho�� w gardle i brak w�chu smaku

Liczba wyników: 3759

  • Arbiter elegantiarum według Polaków

    2010-11-10

    Posiadanie drogich, luksusowych przedmiotów to zdaniem blisko 42% Polaków cecha, która wyróżnia osoby o ekskluzywnym smaku - wynika z raportu społecznego „Lipton. Piramida Dobrego Smaku Polaków."

    Tagi: dobry smakelegancjadobry styl

  • Słodki smak bez nadwagi [© teleginatania - Fotolia.com]

    Słodki smak bez nadwagi

    2017-04-20

    Może się wydawać, że zaspokojenie potrzeby słodkiego smaku bez narażenia się na dodatkowe kilogramy jest niemożliwe. Jednak najnowsze doniesienia medyczne pokazują, że jest wręcz przeciwnie - nie musimy rezygnować z przyjemności, jaką są pokarmy i napoje o słodkim smaku, aby zachować zdrowie i szczupłą sylwetkę.

    Tagi: cukiersłodziknadwagacukrzycacukrzyca II

  • Żółtaczka a dieta - jak osłabić chorobę dzięki odpowiedniemu jedzeniu [Fot. bluebay2014 - Fotolia.com]

    Żółtaczka a dieta - jak osłabić chorobę dzięki odpowiedniemu jedzeniu

    2017-09-12

    Bez względu na rodzaj żółtaczki, w jej ostrej fazie pacjent odczuwa wiele dolegliwości, w tym brak apetytu, nudności, wymioty, bóle brzucha, zmiany w odczuwaniu smaku, gorączka, żółty odcień skóry. Wszystko to sprawia, że trudniej jest dobrze się odżywiać w chorobie. Pożywna dieta jednak może zmniejszyć ryzyko uszkodzenia wątroby i poprawić samopoczucie.

    Tagi: żółtaczkadietaapetytmdłościwymiotywitaminy z grupy Belektrolity

  • Zioła w służbie zdrowiu - biedrzeniec anyżowy na wzdęcia i zapalenie oskrzeli [© Birgit Kutzera - Fotolia.com]

    Zioła w służbie zdrowiu - biedrzeniec anyżowy na wzdęcia i zapalenie oskrzeli

    2011-12-07

    Anyż to zioło o smaku przypominającym lukrecję stosowane w leczeniu wielu schorzeń. Biedrzeniec anyżowy, czyli pimpinella anisum, to jednoroczne zioło z rodziny selerowatych. Rośnie do około 60 cm wysokości, ma małe, białe kwiaty i jest uprawiana głównie ze względu na owoce, które przypominają w smaku lukrecję.

    Tagi: ziołaanyżzapalenie oskrzeliwzdęciakaszel

  • Michael Douglas ma nowotwór gardła

    2010-08-17

    Lekarze wykryli u Michaela Douglasa guz w gardle. Rzecznik 65-latka potwierdził, że jest on chory. Aktora czeka 8 tygodni chemioterapii i naświetlań. Zarówno pacjent, jak i lekarze są jednak dobrej myśli.

    Tagi: Michael Douglasraknowotwór gardła

  • Michael Douglas żałuje że za mało korzystał z życia

    2010-08-25

    Michael Douglas żałuje, że w przeszłości nie korzystał więcej z życia. 65-letni aktor, u którego niedawno wykryto guza w gardle, dziś życzyłby sobie, aby jego życie nie kręciło się prawie wyłącznie wokół kariery.

    Tagi: Michael Douglasżyciezabawarak

  • Domowe sposoby na chrypkę

    2010-01-26

    Drapanie w gardle i zmieniony głos. To częsta zimowa dolegliwość, z którą można walczyć domowymi sposobami. Przedstawiamy kilka sprawdzonych metod, które przywrócą nam głos.

    Tagi: chrypka

  • Dhal - idealna rozgrzewająca zupa [Fot. materiały prasowe]

    Dhal - idealna rozgrzewająca zupa

    2018-12-05

    Niezwykle popularna, intensywna w kolorze i smaku, zupa dhal to taka bliskowschodnia pomidorówka. Ponieważ każdy przyrządza ją trochę inaczej, istnieją jej niezliczone wariacje. Łączy je pokrewny z curry smak oraz sposób przyrządzenia – szybko, wygodnie, w jednym garnku. Proponujemy jej gęstą, sycącą wersję z dodatkiem cieciorki oraz znajomego smaku pomidorów.

    Tagi: kuchnia orientalna

  • Nowotwory jamy ustnej

    2010-01-14

    W jamie ustnej występują różne nowotwory. Najczęściej wykrywane są one zupełnie przypadkowo w zaawansowanym stadium. Nowotwory złośliwe występują zazwyczaj w jamie ustnej i w gardle, rzadziej w części nosowej czy krtani i są to raki płaskonabłonkowe.

    Tagi: nowotwórnowotwór jamy ustnejnowotwór gardła

  • Kiszonki - z czym smakują najlepiej? [Fot. whitelook - Fotolia.com]

    Kiszonki - z czym smakują najlepiej?

    2017-10-03

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku lata przetworów osiągnęły już pełnię smaku, dlatego warto poznać najpyszniejsze sposoby na włączenie ich do codziennego menu.

    Tagi: kiszone ogórkikiszona kapustakiszonki

  • Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18