Liczba wyników: 770
Hasłem przewodnim ruszającego w poniedziałek, 22 marca, BOLLYWOOD FESTIWAL jest "Poznaj prawdziwy smak Indii". Pod wspólnym hasłem „Poznaj prawdziwy smak Indii" widzowie obejrzą zestaw filmów pokazujących różnorodne oblicza współczesnych Indii.
Znacie ten stereotyp – prawdziwy mężczyzna nie choruje? No tak, nie choruje, bo się nie bada. A jak już zachoruje, to na całego. Prawdziwy mężczyzna mimo, że pali, pije alkohol, je tłusto i nie uprawia sportu – to czuje się dobrze. Tyle stereotypy…
Podczas III Małopolskiego Forum UTW w Krakowie, liderzy 13 Uniwersytetów Trzeciego Wieku, uczestniczących w projekcie "Profesjonalne Uniwersytety III Wieku w Polsce", realizowanym przez Ogólnopolską Federację Stowarzyszeń UTW, otrzymali z rąk Ministra certyfikaty "Profesjonalny UTW".
John Carpenter, znany głównie jako twórca horrorów, zamierza spróbować sił w zgoła innym gatunku. Reżyser rozważa realizację musicalu.
Do środy 24 VI potrwają w Warszawie 8. Juwenalia III Wieku. Przez trzy dni na dwóch scenach warszawskiego Klubu Hybrydy i Teatru Palladium wystąpi 3,5 tysiące seniorów z Uniwersytetów III Wieku z całej Polski. Śpiewają solowo, chóralnie, zespołowo, prezentują sztuki teatralne, a nawet tańczą.
Jessica Lange zamierza zakończyć karierę po kolejnym sezonie "American Horror Story".
To prawdziwy rekord, 70-letnie kobieta z Muzaffarnagar w Indiach urodziła bliźniaki.
Pod koniec października w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie ponownie zostanie otwarta wystawa plenerowa „Królewski Ogród Światła”. Goście odwiedzający wilanowski park po zmroku wkroczą w przestrzeń, w której poczują się jak na królewskim dworze. Rozświetlone pergole, misternie zdobione pawilony, fontanny, róże i drzewka pomarańczowe – wszystko wykreowane za pomocą światła.
27 maja ukaże się drugi heavymetalowy krążek Christophera Lee, aktora znanego z sag "Władca pierścieni" i "Gwiezdne wojny" czy horrorów wytwórni Hammer.
Seniorzy chcą się uczyć, jednak nie dla wszystkich starcza miejsc na Uniwersytetach III Wieku.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność