Liczba wyników: 3982
Dodawanie do diety oliwy z oliwek może zmniejszyć ryzyko raka piersi o kilkadziesiąt procent.
Zażywane codziennie niskie dawki kwasu acetylosalicylowego mogą pomóc uchronić się przed rakiem piersi.
Praca na świeżym powietrzu przez wiele lat wiąże się z niższym ryzykiem zachorowania na raka piersi u kobiet po pięćdziesiątce.
Niewielkie dawki kwasu acetylosalicylowego mogą zmniejszać ryzyko wystąpienia większości rodzajów raka piersi.
To, co jesz, ma istotne znaczenie dla ryzyka rozwoju różnych form raka - m. in. wpływa na możliwość pojawienia się raka piersi.
Październik jest miesiącem walki z rakiem piersi. Kampanię na rzecz odpowiedniej profilaktyki zainauguruje charytatywny koncert "Różowej Wstążki", 4 października przy stacji Dworca Warszawa Śródmieście wystąpią gwiazdy polskiej estrady. Celem przedsięwzięcia jest uświadomienie kobietom konieczności poddawania się regularnym badaniom kontrolnym, które mogą uratować życie.
Psy mogą być pomocne przy przeprowadzaniu badań przesiewowych raka piersi. Uczeni sprawdzają, na ile węch zwierząt jest skuteczny we wczesnym wykrywaniu tego nowotworu.
Kobiety z wyższym poziomem mikroelementów występujących w wielu owocach i warzywach mogą być mniej narażone na rozwój raka piersi.
Bez wątpienia kobiety, u których wykrywa się raka piersi we wczesnej fazie, mają większe szanse na wyzdrowienie w porównaniu do pacjentek, które późno zgłaszają się do lekarza. Rozwój medycyny jednakże zaowocował znacznym postępem w leczeniu drugiej z wymienionych grup. Dzięki nowej chemioterapii osiągnięto dłuższy czas przeżycia dla chorych.
Kobiety, które często farbują włosy, mogą wykazywać większe ryzyko zachorowania na raka piersi. Sami badacze wskazują jednak, że potrzebne są dalsze testy, aby potwierdzić te wyniki.
Substancja z granatów i truskawek pomoże w leczeniu demencji