Liczba wyników: 1323
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe są potrzebne do prawidłowego rozwoju dzieci i utrzymania zdrowia osób dorosłych. Organizm nie potrafi sam ich produkować, dlatego wielonienasycone kwasy tłuszczowe muszą być dostarczane z pożywieniem lub w postaci suplementów.
W przypadku ludzi z cukrzycą typu 2 i niewydolnością serca codzienne przyjmowanie aspiryny wydaje się zmniejszać ryzyko śmierci lub hospitalizacji z powodu niewydolności serca.
Ekstrakt z orchodei oraz kwas hialuronowy zostały połączone w dedykowanej skórze dojrzałej serii kosmetyków Magia Orchidei przygotowanej przez firmę Eveline Cosmetics.
Delia Cosmetics wprowadziła na rynek serię kosmetyków przeciwzmarszczkowych Dermo System. W jej skład wchodzą krem na dzień, krem na noc i ultranawilżające serum odbudowujące z kwasem hialuronowym. Aktywne składniki preparatów to ekstrakt z ryżu, kreatyna, ekstrakt z alg, witamina B3 i kwas hialuronowy.
Kwas hialuronowy – bez niego nie byłoby zabiegów odmładzających, poprawiających wygląd skóry ani wielu świetnych kosmeceutyków. Czym jest i kiedy go się stosuje?
Toksyna botulinowa wygładza zmarszczki mimiczne, a kwas hialuronowy wypełnia fałdy i załamania. Kompleksowe uderzenie w zmarszczki pozwala skutecznie odmłodzić twarz. Przełom wiosny i lata to idealny moment na aplikację botuliny, która ogranicza ruchy mimiczne i sprawia, że mrużąc oczy na słońcu, nie będziesz narażona na pogłębianie się zmarszczek.
Kwas hialuronowy wiąże i magazynuje wodę w tkankach. Jego ilość zmniejsza się w miarę upływu czasu, co jest jedną z przyczyn powstawania zmarszczek. Można go jednak uzupełnić. Innym pomocnikiem kobiet i mężczyzn może być botox, czyli toksyna botulinowa.
Słońce to główny czynnik odpowiedzialny za to, że z niektórych zabiegów w gabinecie latem lepiej zrezygnować, a przy innych zachować szczególną ostrożność. Depilacja, lasery, kwas hialuronowy – jakie środki przedsięwziąć, aby nic nie zdołało zakłócić radości z efektów ulubionych zabiegów?
Naukowcy z Instytutu Biotechnologii i Przemysłu Rolno – Spożywczego postanowili zweryfikować powszechnie głoszoną tezę, że oleje rzepakowe tłoczone na zimno zawierają o wiele więcej kwasów omega-3, w porównaniu z olejami rafinowanymi. Przeprowadzili niezależne badania oleju rzepakowego rafinowanego i tłoczonego na zimno, w celu porównania zawartości kwasów omega-3. Wyniki wskazują, że zawartość kwasów omega-3 w olejach rafinowanych jak i tłoczonych na zimno jest na zbliżonych poziomach.
Tylko 12 procent Polaków, przygotowując posiłek zwraca uwagę na zawartość w nim kwasów omega-3, ale ponad 80 procent badanych na świadomość korzyści płynących z ich spożywania – wynika z badania przeprowadzonego przez GFK Polonia w 2013 roku. Polacy nie do końca wiedzą jednak, jakie oleje zawierają najwięcej kwasów omega-3.