Liczba wyników: 252
Akademia Filmowa chce skrócić transmisję z Oscarów do trzech godzin. Nie będzie czasu na wszystkie piosenki.
Akademia Filmowa zaprezentowała skróconą listę 10 produkcji, które mają szansę na nominacje do Oscara w kategorii efekty specjalne.
PAW, czyli Popkulturalna Akademia Wszystkiego przyznała nagrody Misie dla najlepszych rzeczy, które wydarzyły się w polskiej popkulturze w sezonie 2016/2017.
W ramach projektu „Zysk dojrzałości" Akademia Rozwoju Filantropii organizuje seminaria na temat zarządzania wiekiem i tworzenia miejsc pracy otwartych dla pracowników w każdym wieku. Przedsięwzięcie skierowane jest do pracodawców (publicznych, prywatnych, organizacje pozarządowe) oraz osób odpowiedzialnych za politykę personalną w firmach i instytucjach.
"Ida" została wyróżniona kolejną nagrodą. Dzieło Pawła Pawlikowskiego doceniła Brytyjska Akademia Sztuk Filmowych i Telewizyjnych.
Jeśli planujesz wznosić toasty na Nowy Rok butelką szampana lub wina musującego, ostrożnie wystrzeliwuj korki z butelek, ostrzega Amerykańska Akademia Okulistyki.
Polska Akademia Filmowa opublikowała wstępną listę filmów, które będą mogły walczyć o Polskie Nagrody Filmowe Orły w 17. edycji konkursu.
Akademia Rozwoju Filantropii w Polsce oraz UPC Polska zapraszają na debatę „Polscy Seniorzy – jak odnajdują się w świecie nowoczesnych technologii i możliwości komunikacyjnych XXI wieku”, poświęconą tzw. wykluczeniu cyfrowemu osób starszych. Debata odbędzie się 27 września o godzinie 11.00 w Centrum Zielna w Warszawie.
W tym roku Amerykańska Akademia Filmowa nominacje do Oscara wybierze spośród 247 tytułów. Między innymi "Social Network", "The Fighter", "Incepcja", "Czarny łabędź", "Jak zostać królem" oraz "Prawdziwe męstwo" powalczą w tym roku o nominację do najbardziej prestiżowej nagrody w świecie filmu.
Ludzie po czterdziestce, którzy mają nadwagę w większym stopniu narażeni są na chorobę Alzheimera. Badania przeprowadziła Amerykańska Akademia Neurologów w San Diego.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność