Liczba wyników: 6052
Na koniec 2009 r. liczba rachunków oszczędnościowo-rozliczeniowych prowadzonych przez banki uniwersalne i spółdzielcze oraz SKOK-i zbliżyła się do 25 mln - wynika z danych Bankier.pl.
Whoopi Goldberg nie należy do wielbicielek internetowych serwisów społecznościowych. Aktorka przyznała, że nie odpowiada jej ogromna liczba fikcyjnych profili, których rzekomo ona jest autorką.
Dwukrotnie wzrosła liczba osób skłonnych nie kupować produktów firm cieszących się złą sławą - wynika z badań przeprowadzonych przez GfK Polonia dla "Rzeczpospolitej".
W pierwszym półroczu 2009 r. Polacy poświęcili na oglądanie telewizji średnio 3 godziny 42 minuty dziennie. Oznacza to, że spędzamy więcej czasu na oglądaniu telewizji. Coraz rzadziej jednak wybieramy ofertę programową czterech największych stacji - informuje TNS OBOP.
Lęk oznacza zwiększone tempo rozwoju od łagodnego upośledzenia funkcji poznawczych do choroby Alzheimera.
Na dzisiejszym posiedzeniu członkowie RPP zdecydowali o podwyżce stóp procentowych. Dla posiadaczy kredytów oznacza to wyższe miesięczne raty. Od grudnia rata modelowego kredytu na 300 tys. złotych wzrosła o 50 złotych i wynosi 1680 złotych.
Donald Tusk zapowiedział, że w 2011 r. będą obowiązywać trzy nowe stawki podatku VAT: 5, 8 i 23 proc. Oznacza to, że podstawowa stawka VAT wzrośnie o 1 punkt procentowy i wyniesie 23 proc. Premier ponadto nie wyklucza kolejnych podwyżek VAT.
Przynajmniej w Wielkiej Brytanii. Samotność jest bardziej rozpowszechnionym problemem wśród młodzieży niż wśród osób w wieku emerytalnym - wynika z badań. To oznacza ważkie zmiany w sposobie naszego życia i podejmowanych przez nas interakcjach, czytamy w raporcie BBC.
Jak wynika z danych Instytutu Książki na początku 2009 roku powiększyła się liczba Dyskusyjnych Klubów Książki. Obecnie przy bibliotekach w całej Polsce działa ich już 522.
Mimo postępu medycyny liczba pacjentów cierpiących z powodu chorób nowotworowych nie maleje. Taka sytuacja jest następstwem starzenia się społeczeństwa oraz zbyt późnego zgłaszania się do lekarza.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność