Liczba wyników: 2651
Twórcy "Infiltracji", reżyser Martin Scorsese, scenarzysta William Monahan i producent Graham King, pracują nad kolejnym filmem o bostońskiej mafii.
Wino wpisane jest w koloryt jesieni, tak samo jak kasztany i trufle. Dla producentów win to pora wyjątkowa, bo oznaczająca koniec prac w winnicach i zbiory.
Słynny aktor, reżyser i producent zdmuchnął osiemdziesiąt świeczek i przygotowuje się do powrotu na duży ekran - niedługo premiera jego najnowszego filmu: „Hereafter".
Znany włoski producent filmowy Carlo Ponti, mąż Sophii Loren, zmarł dziś w szpitalu w Genewie z powodu powikłań pulmonologicznych. Miał 94 lata.
Jest niemal w każdej lodówce i dla wielu stanowi nieodzowny składnik kanapek, ale to nie wszystko - masło, bo o nim mowa, może być bardzo użyteczne nie tylko przy kulinarnych przedsięwzięciach.
Warto „słuchać" swoich emocji wybierając smak lodów, nowe ubrania, a nawet dom, wynika z badań opublikowanych w Journal of Consumer Research.
Niedożywienie stanowi dość częsty problem u osób po 65. roku życia. Sygnałem alarmującym może być pusta lodówka w domu seniora.
W tym roku przypadają w naszym kraju ósme obchody Światowego Tygodnia Siatkówki Oka. Jego polską odsłonę uświetni europejski projekt badawczy, który zostanie zainicjowany 26 września przez Polski Związek Niewidomych, Stowarzyszenie Retina AMD Polska oraz Uniwersytet w Lozannie. Jego celem jest wyszukanie genów odpowiedzialnych za genetycznie uwarunkowane choroby siatkówki oka.
Producent serii filmów o losach Jamesa Bonda, Michael G. Wilson, zdradził, iż zdjęcia do 23. obrazu o losach agenta rozpoczną się pod koniec tego roku.
Polacy powoli odchodzą od gotówki, a popularność płatności zbliżeniowych i mobilnych w Polsce rośnie najszybciej w całej Europie. Wciąż jednak przy użyciu gotówki wykonywanych jest w Polsce około 80 proc. transakcji konsumenckich. W sezonie urlopowym, w okresie większego zapotrzebowania, największe banki udostępniają klientom mobilne bankomaty, które do końca wakacji będą funkcjonować w popularnych miejscowościach wypoczynkowych.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność