Liczba wyników: 1678
Pojawił się już polski tytuł data premiery siódmej odsłony sagi "Gwiezdne wojny". Obraz "Star Wars: The Force Awakens" poznamy jako "Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy".
Guy Ritchie po raz kolejny stanie za kamerą filmu o przygodach Sherlocka Holmesa. Brytyjski reżyser podpisał kontrakt na trzeci obraz z serii.
Helen Mirren spodobało się granie w komediach. 66-letnia aktorka, która jeszcze do niedawna pojawiała się głównie w dramatach, od jakiegoś czasu próbuje sił w lżejszym gatunku. Role w filmach "RED" i "Arthur" zaostrzyły jej apetyt na podobne projekty.
Potwierdziły się doniesienia, że seria "Hobbit" Petera Jacksona nie będzie składała się z dwóch, ale z trzech części. Pierwotnie adaptacja prozy Tolkiena miała obejmować dwie odsłony - "Hobbit: Niezwykła podróż" oraz "The Hobbit: There and Back Again".
Między Colinem Farrellem a świętej pamięci Elizabeth Taylor istniało uczucie, które sam Farrell nazywa romansem. W rozmowie z Ellen DeGeneres 37-letni aktor wyznał, że ze starszą koleżanką po fachu łączyła go wyjątkowa relacja. Przypomnijmy, że Taylor zmarła w 2011 roku w wieku 79 lat.
3 marca do naszych kin trafi film "Maria Skłodowska-Curie" z Karoliną Gruszką w roli głównej, tymczasem w Hollywood ma powstać inny obraz o polskiej laureatce Nobla.
Telewizyjny film o Whitney Houston będzie zawierał muzykę gwiazdy, ale nie usłyszymy w nim jej śpiewu. Obraz roboczo zatytułowano "I Will Always Love You: The Whitney Houston Story".
Światowa premiera najnowszego obrazu Martina Scorsese - "George Harrison: Living in the Material World" - odbędzie już 2 października w Liverpoolu. Później obraz trafi do telewizji.
Film "Pięćdziesiąt twarzy Greya" ustanowił nowy rekord otwarcia w naszym kraju. W miniony weekend obraz w reżyserii Sam Taylor-Wood przyciągnął do kin 834 479 widzów.
Po raz 85. rozdano nagrody Akademii Filmowej. Obraz "Argo" Bena Afflecka otrzymał Oscara za najlepszy film 2012 roku, zaś najwięcej statuetek - cztery - zdobyli twórcy filmu "Życie Pi".
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność