Liczba wyników: 85
Akademia filmowa przedstawiła skróconą listę filmów, które mają szanse na nominacje w kategorii najlepsze efekty specjalne.
Dwayne "The Rock" Johnson zdobył tytuł najseksowniejszego żyjącego mężczyzny.
Za oknami tego nie widać, ale właśnie zaczyna się lato. Astronomiczny początek tej pory roku będzie miał miejsce niedługo po północy, kalendarzowe lato zacznie się pojutrze, a już dziś pojawiło się okolicznościowe "doodle".
Dziś przypada początek astronomicznej wiosny. O 5:30 Słońce weszło w znak Barana, rozpoczynając równocześnie nową porę roku. O wiośnie przypomina Google, za pomocą specjalnej animacji.
Obraz "Spotlight" i "Mad Max: Na drodze gniewu" byli największymi zwycięzcami podczas 88. gali wręczenia Oscarów.
Poznaliśmy nominacje do Oscarów. Najwięcej statuetek otrzymać mogą twórcy "Zjawy". Dramat, który wyreżyserował Alejandro González Iñárritu zdobył 12 nominacji. Mocną konkurencją jest obraz "Mad Max: Na drodze gniewu" z 10 nominacjami. Obydwie produkcje walczyć będą w najważniejszej kategorii - najlepszy film, w której znalazły się również dzieła "Big Short", "Marsjanin", "Most szpiegów", "Brooklyn", "Pokój" i "Spotlight".
"Mad Max: Na drodze gniewu" został wybrany najlepszym filmem 2015 roku przez Internetowe Stowarzyszenie Krytyków Filmowych (Online Film Critics Society).
Google kontynuuje serię rozpoczętą w Dzień Matki. Tym razem "doodle" w równie uroczy sposób przedstawia ojców - a w zasadzie tatusiów.
Ludzka mama i mamy ze świata zwierząt - tak wygląda tegoroczne "doodle" przygotowane w tym roku przez najwiekszą światową wyszukiwarkę na Dzień Matki.
W sobotę 16 maja w czasie tegorocznej Nocy Muzeów w całym kraju odbędzie się premierowy pokaz filmu przygotowanego w ramach projektu „Muzeum Utracone”. Produkcja opowiada o miejscach, do których niemiecki okupant w czasie II wojny światowej zwoził i składował polskie dzieła sztuki. Głównym bohaterem tej historii jest porucznik Bohdan Urbanowicz – malarz, który zajął się odzyskiwaniem skradzionego dobytku.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność