Porady - pytania i odpowiedzi

2013-08-12 19:42 autor: bbuubbaa

8 438 odsłon

Jak zrobić brzoskwinie w syropie

chcialabym,aby byly twarde i slodkie.,a nie rozgotowane?

[ porady z tej kategorii ]

UDZIELONE ODPOWIEDZI

  • 2013-11-11 00:21 autor odpowiedzi: dzidkaht

    1 kg brzoskwiń (nie bardzo dojrzałych)

    ½ l wody

    ½ kg cukru

    Z wody i cukru przygotować syrop – gotować około 10 min.

    Brzoskwinie włożyć do garnka lub miski, zalać wrzącą wodą na kilkanaście sekund – przelać zimną wodą. Zdjęć skórkę, przekroić na pół wyjmując pestki. Włożyć do słoików, zalać syropem, aby pokryły owoce. Pasteryzować około 15 min. na małym ogniu.

    Oceń odpowiedź 1 2

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-23 19:31 autor odpowiedzi: bacha52

    Ja parzę brzoskwinie,obieram ze skórki,wyjmuję pestkę i zalewam wrzącym syropem.Odwracam słoik do góry nogami.Smacznego

    smiling skomentował/a odpowiedź 2014-02-26 14:54

    ile czego brak tego co potrzeba w przepisie

    Oceń odpowiedź 1 16

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-02-26 14:54 autor odpowiedzi: smiling

    2kg brzoskwiń

    1/2l wody

    1/2 kg cukru

    brzoskwinie obieramy ze skórki wyjmujemy pestkę kroimy na ćwiartki, i układamy je w słoikach, z wody i cukru gotujemy syrop( próbujemy ma być bardzo słodki) - mi na 2kg brzoskwiń weszło około 1/2kg cukru, gorącą zalewą zalewamy ułożone brzoskwinie w słoikach , następnie pasteryzujemy je 20 min i wtedy są brzoskwinie gotowe do ciast i deserów na zimę

    Oceń odpowiedź 0 1

    skomentuj | odpowiedz

Zobacz także

DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOSTAŃ EKSPERTEM

ZOBACZ PODOBNE PYTANIA

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Na skróty

REKLAMA

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Przetwory

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Artykuły

Tematy

Poprzednie pytania