2011-01-14 22:46 autor: BeataSz
14 435 odsłon
Kategoria: Akcesoria i gadżety kuchenne
Chcę kupić moździeż i tutaj pojawia się problem w postaci liczby dostępnych rodzajów. Z tego co widziałam są moździeże mosiężne, ceramiczne, granitowe, drewniane, a nawet plastikowe. Czy ktoś wie, czym różnią się od siebie. Czy któreś z nich są lepsze od innych? Nie chcę kupować kliku, bo i tak będę go używać raczej rzadko. Co polecacie?
2011-01-16 21:06 autor odpowiedzi: Ewunia
2014-01-23 12:46 autor odpowiedzi: Eska1954
2014-02-17 08:10 autor odpowiedzi: anatol61
Materiał z jakiego wykonany jest możdżierz,powinien być dostosowany do jego przeznaczenia. Moździerz do kruszenia substancji twardych jest naczyniem głębokim i stosunkowo wąskim, wykonanym z metalu (najczęściej brązu lub mosiądzu).Pistel (tłuczek) wykonany jest z tego samego metalu, co moździerz, ma długi uchwyt i dwie spłaszczone końcówki do tłuczenia. Moździerze do ucierania są naczyniami płaskimi, stosunkowo szerokimi zbliżonymi kształtem do półkoli. Służą one głównie do ucierania substancji mazistych, odciskania soku z roślin. Moździerze do ucierania i pistele wykonywane są głównie z kamienia, twardego drewna, a czasami także z ceramiki.
2014-03-25 19:14 autor odpowiedzi: vandi
2015-07-10 21:28 autor odpowiedzi: smiling
Dodano 2015-02-10 09:07 przez monika_roj
Głośno o tym, że chili odchudza, czy ktoś zmienił doprawianie potraw i zacząl stoswac chili, czy cos to dało?
Dodano 2014-03-24 09:08 przez antoni64
Żona planuje na dziś obiad, na liście zakupów mam kolendrę, ale już wiem, że w pobliskim sklepie jej nie ma. Jechać do miasta specjalnie tylko po to średnio mi pasuje. Czy wiedzą może Państwo czym zastąpić kolendrę?
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02