PROFIL ELŻBIETA KASZTELANIEC - MIKROBIOLOG, SPECJALISTA DIETETYKI MEDYCYNY CHIŃSKIEJ

  • WSZYSTKIE WYRÓŻNIONE EKSPERCKIE OCENIONE POZYTYWNIE NEGATYWNIE
  • ODPOWIEDZI Z KATEGORII: ZDROWA DIETA [ pokaż wszystkie ]

  • Pytanie zadane: 2013-10-06 19:43 przez barbarossa

    Czy gorzka czekolada wspomaga odchudzanie?

    ODPOWIEDŹ UŻYTKOWNIKA ELŻBIETA KASZTELANIEC - MIKROBIOLOG, SPECJALISTA DIETETYKI MEDYCYNY CHIŃSKIEJ:

    Zamiast gorzkiej czekolady proponuję surową czekoladę lub po prostu surowe ziarno kakaowca, Występuje w 3 wersjach. Całe ziarna, kruszone i sproszkowane, czyli teoretycznie znane nam kakao, tylko na szczęscie nieprzetworzone.
    Kakao zawiera bardzo dużo magnezu, zawira tez tłuszcz, ale dzięi temu szyb... [ pokaż całą odpowiedź ]

    kategoria: Zdrowa dieta

  • Pytanie zadane: 2010-11-27 20:00 przez Zdzisława7

    Jak stosować ksylitol?

    ODPOWIEDŹ UŻYTKOWNIKA ELŻBIETA KASZTELANIEC - MIKROBIOLOG, SPECJALISTA DIETETYKI MEDYCYNY CHIŃSKIEJ:

    Ksylitol stosujemy podobnie jak cukier. Możemy go dodawać do herbaty, kompotów, przetworów na zimę.
    Zamiennikime moze tez być stewia, ale tutaj używamy minimalne dawki.
    Te produkty oczywiscie doskonale sprawdzają się u diabetykow, ale ze względu na duze przetwiorzenie cukrów, zarówno ksylitol jak i ... [ pokaż całą odpowiedź ]

    kategoria: Zdrowa dieta

  • Pytanie zadane: 2010-08-10 10:51 przez matti

    Czy dieta Dukana jest szkodliwa?

    ODPOWIEDŹ UŻYTKOWNIKA ELŻBIETA KASZTELANIEC - MIKROBIOLOG, SPECJALISTA DIETETYKI MEDYCYNY CHIŃSKIEJ:

    Dieta Dukana w duzej mierze oparta jest o produkty białkowe. Natomiast nasz orgaznizm potrzebuje wszystkiego: białek, węglowodanów, tłuszczy i oczywiście minerałow i witamin. Produkty białkowe niestety zakwaszają nasz organizm,. Efektów zakwaszenia organizmu nie odczuwamy od razu, przeciez nie zasta... [ pokaż całą odpowiedź ]

    kategoria: Zdrowa dieta

  • Pytanie zadane: 2014-02-22 21:41 przez vandi

    jakie minerały zawiera olej kokosowy?

    ODPOWIEDŹ UŻYTKOWNIKA ELŻBIETA KASZTELANIEC - MIKROBIOLOG, SPECJALISTA DIETETYKI MEDYCYNY CHIŃSKIEJ:

    Olej kokosowy ma konsystencję stałą i jest bardzo odporny na wysokie temperatury, dlatego też głownie używamy go do smażenia. W związku z powyższym wiele witamin czy minerałow ulega zniszczeniu.
    Możemy też stosować go w kosmetyce i wtedy te wyzej wymienione minerały będą wchłaniane. [ pokaż całą odpowiedź ]

    kategoria: Zdrowa dieta



Na skróty

REKLAMA



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie