Porady - pytania i odpowiedzi

2014-02-05 19:17 autor: smiling

9 578 odsłon

befsztyk z jakiego mięsa przygotowujemy ?

UDZIELONE ODPOWIEDZI

  • 2014-02-05 19:28 autor odpowiedzi: a-m-r-s

    befsztyk tatarski lub tatar – potrawa przyrządzana ze skrobanego lub drobno siekanego mięsa wołowego, żółtek jaj, cebuli, oleju i przypraw. Nieobowiązkowymi dodatkami są grzyby marynowane, ogórki.

    smiling skomentował/a odpowiedź 2014-02-06 12:40

    nie o befsztyk tatarski w pytaniu chodziło bo to zupełnie inne danie danie

    Ocena odpowiedzi 2 1

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-02-05 20:46 autor odpowiedzi: Kormoran

    Befsztyk jak sama nazwa wskazuje jest przygotowywany z wołowiny,kazdy inny nosi jakiś przymiotnik.Najlepsze befsztyki są z polędwicy wołowej.Tatar czy befsztyk tatarski to zupełnie inna fara kaloszy.
    Kormoran zaktualizował/a odpowiedź 2014-02-05 20:47
    inna para kaloszy (przepraszam literówka)

    Oceń odpowiedź 0 3

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-02-27 23:59 autor odpowiedzi: KarolI

    Oczywiście że z wołowiny.

    Oceń odpowiedź 0 2

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-31 21:03 autor odpowiedzi: vandi

    Poledwice wolowa kroimy na 1cm ,nacinamy nożem nao5cmrobimy taka kratke,obruszamy ziolami staropolskimi. Na rozgrzany olej wkladamy ,2minuty na jednej stronie 2minuty na drugiej ,posypujemy pietruszka ,obok borowka do mies.

    Oceń odpowiedź 0 3

    skomentuj | odpowiedz

Zobacz także

DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOSTAŃ EKSPERTEM

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Na skróty

REKLAMA

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Mięso i drób

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Tematy

Poprzednie pytania