Porady - pytania i odpowiedzi

2013-11-14 11:41 autor: Jerzyna

15 565 odsłon

Czy mąka "Basia najlepsza do pierogów" jest naprawdę najlepsza?

Niedługo święta i czas lepienia uszek i pierogów w większej ilości. W sklepach widziałęm mąkę "Basia najlepsza do pierogów", czy ktos takiej używał i może polecić? Czy jest to zwykły chwyt reklamowy i mąka nie różni się od zwykłej?

[ porady z tej kategorii ]

UDZIELONE ODPOWIEDZI

  • 2013-11-14 12:41 autor odpowiedzi: janina_wol

    Basia jest tak samo dobra jak inne mąki, jak już ma się jakąś sprawdzoną to trzeba się jej trzymać

    Oceń odpowiedź 0 4

    skomentuj | odpowiedz

  • 2013-11-14 13:44 autor odpowiedzi: gajmar

    Myslę, że to "bajer".

    Ocena odpowiedzi 0 8

    skomentuj | odpowiedz

  • 2013-11-14 15:12 autor odpowiedzi: konto usunięte

    To jest chwyt marketingowy. Równie dobra jest Lubella. A i z Biedronki tortowa jest dobra i dużo tańsza.

    Ocena odpowiedzi 0 5

    skomentuj | odpowiedz

  • 2013-11-14 18:24 autor odpowiedzi: dabb

    Też myślę, że to tylko trik handlowy.

    Ocena odpowiedzi 1 1

    skomentuj | odpowiedz

  • 2013-11-15 09:50 autor odpowiedzi: gagah

    Korzystałam z niej już wiele razy do moich pierogów i wychodzą b.dobre, ciasto dobrze się lepi, są białe. Po tej z biedronki wychodzą szare, używałam też Basi czerwonej, chyba typ 405

    Ocena odpowiedzi 1 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-14 15:23 autor odpowiedzi: ela444444

    Moją ulubioną jest mąka babuni z Biedronki .Robię  z niej pierogi , pieke ciasta i jestem zadowolona . Koszt 1 kg to około 1.40 zł

    Ocena odpowiedzi 1 1

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-23 14:03 autor odpowiedzi: bacha52

    moim zdaniem przereklamowana

    Ocena odpowiedzi 0 18

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-29 10:00 autor odpowiedzi: Kormoran

    Z moich doświadczeń wynika że to co jest reklamowane musi być droższe(cena powiększona o koszt reklamy).W przypadku mąki Basia cena nie idzie w parze z jakością.Tak ogólnie to istotny jest Typ mąki jakiej używamy do pierogów i własne preferencje.

    Oceń odpowiedź 1 2

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-31 11:05 autor odpowiedzi: smiling

    Czy mąka basia jest dobra zapene tak  ,nigdy się nad tym nie zastanawiałem ,zawsze używałem ze smokiem lecz robię z takiej jaką mam i też jest dobra  a robię w/g tego przepisu jak zamieściłem w odpowiedzi na przepis na pierogi przepis jest sprawdzony a ciasto  wychodzi mięciutkie

    Ocena odpowiedzi 1 7

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-24 20:16 autor odpowiedzi: vandi

    maka do pierogów powinna byc biała 550 nie koniecznie basia, tortowa jest za sypka

    Oceń odpowiedź 0 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-27 22:18 autor odpowiedzi: smiling

    jest dobra

    Oceń odpowiedź 0 4

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-30 12:36 autor odpowiedzi: Wiechu47

    U mnie używa się mąki Dzierżoniowskiej typ500 w ramach lokalnego patriotyzmu,nie ustepuje w niczym Basi.

    Ocena odpowiedzi 1 2

    skomentuj | odpowiedz

Zobacz także

DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOSTAŃ EKSPERTEM

ZOBACZ PODOBNE PYTANIA

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Na skróty

REKLAMA

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Ciasta

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Artykuły

Tematy

Poprzednie pytania